پایان حفاری تونلهای شمالی خط دو متروی اصفهان و ورود همزمان دو دستگاه حفار به ایستگاه ابن سینا در قالب چهلوهشتمین ویژه برنامه «به احترام مردم اصفهان» انجام گرفت .
یک جریانی از اقدامات عمرانی در زیر زمین داریم
مهدی جمالی نژاد استاندار اصفهان در این مراسم ضمن تقدیر از مدیریت شهری درخصوص نحوه اجرای پروژه خط دو قطار شهری، اظهار کرد: مجموعه شهری و شهرداری اصفهان و مدیران استان هم قسم شدند که قطار پرسرعت پروژههای عمرانی استان کند نشود.
وی با تأکید بر اینکه علی رغم شرایط سخت اقتصادی هزینه هر کیلومتر از خطوط قطار شهری اصفهان سه همت میشود که تأمین بودجه ۳۰ همتی پروژه کار دشواری است گفت: از سوی دیگر تمام آن در زیر زمین در حال اجرا است و شاید بسیاری از هموطنان از راهاندازی خطوط قطار شهری اصفهان بی اطلاع باشند در حالی که یک جریانی از اقدامات عمرانی در زیرزمین داریم که مظلومانه دیده نمیشود.جمالی نژاد با اشاره به اینکه پروژههای آبی و طرحهای عمرانی، شهری فعال است و حتی پروژههای کوچک روستایی نادیده گرفته نشده است، افزود: تنها موضوعی که این پویایی را بیشتر میکند تزریق امید به جامعه است.
وی با بیان اینکه در این شرایط سخت اقتصادی، انجام دادن کارهای بزرگ دستمریزاد دارد، اظهار کرد: هرگز کتمان نمیکنیم که در کلانشهر اصفهان آب آلوده است، خاک و هوا آلوده و ترافیک آن سنگین است و انجام کارهای زیرساختی که بی تردید نیاز به زمان دارد.وی ادامه داد: اما خدای ناکرده اگر دست روی دست بگذاریم و کاری انجام ندهیم و تنها بر طبل نا امیدی بزنیم بدون شک اتفاقی نمیافتد.
نباید به پروژههای قطار شهری نگاه منطقهای و محلی داشت
ابوالفضل قربانی رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه پروژه قطار شهری بهدلیل عظمت، حجم کار و هزینه یک پروژه ملی است گفت: بنابراین پروژه زمانی بهنتیجه درستی میرسد که از سوی تمام نهادهای ملی حمایت شود.
وی با اشاره به اینکه پروژههای قطار شهری در همه شهرها پروژه ملی محسوب میشود و نباید به آن نگاه منطقهای و محلی داشت، تصریح کرد: به دلیل عظمت، اهمیت و حجم کار، هزینه این پروژه ملی است، در حالی که هماکنون شهرداریها به نیابت از دولت جمهوری اسلامی آن را برای مردم آماده میکند.
قربانی یکی از مزایای بهرهبرداری از خط دو متروی اصفهان را کاهش بیش از ۱۰ تن آلودگی در شهر عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: در حال حاضر خط یک مترو ۱۲۰ هزار نفر را در روز جابهجا میکند و اگر خط دو نیز به آن اضافه شود، بهطور قطع تعداد شهروندانی که از این خطوط استفاده میکند، افزایش پیدا میکند.رئیس کمیسیون هوشمندسازی و حملونقل شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: از سازمان قطار شهری درخواست میکنم که همه اقشار مردم و مدیران را دعوت کند تا اقدامات مهم و بزرگ انجام شده و در حال انجام زیرِ زمین شهر اصفهان را ببینند.
حفاری تونل را در دو جبهه آغاز کردیم
سید محسن واعظیفر مدیرعامل سازمان قطار شهری اصفهان و حومه نیز در مراسم پایان حفاری تونلهای شمالی خط دو متروی اصفهان و ورود همزمان دو دستگاه حفار به ایستگاه ابن سینا اظهار کرد: خط دو مترو از دارک به مرکز شهر میآید و در ایستگاه میدان امام حسین (ع) با خط یک تلاقی دارد، بر این اساس مقرر شد اولویت نخست بهرهبرداری از ۱۴ کیلومتر و ۶۰۰ متر از ایستگاه شهید حجاری تا دارک باشد، اما برای سرعتبخشی به پروژه، حفاری تونل را در دو جبهه آغاز کردیم.وی با اشاره به ویژگیهای خط دو متروی اصفهان گفت: طبق برنامهریزیها مقرر شده بود حفاریهای این خط بهطول ۲۴ کیلومتر و ۷۰۰ متر و ۲۳ ایستگاه در دو جبهه انجام شود.
مدیرعامل سازمان قطار شهری اصفهان و حومه با بیان اینکه مطالعات مربوط به خط سه متروی این کلانشهر بهطول هشت کیلومتر و ۸۰۰ متر با ۸ ایستگاه کامل و طرح آن نیز آماده شده است، تصریح کرد: مدیریت شهری اصفهان توانایی لازم برای توسعه خط یک، ادامه خط دو و اجرای خط سه مترو را دارد، اما موضوع مهم تأمین مباحث مالی آن است.
وی همچنین اذعان داشت: خط یک متروی این کلانشهر بهطول ۲۱ کیلومتر و ۲۰۰ متر است که از شش سال پیش تاکنون در حال بهرهبرداری بوده و دارای پیشرفت ۹۴ درصدی است. خط یک متروی اصفهان با ۱۴ رام فعالیت میکند، در حالی که تعداد ۳۲ رام برای فعالیت این خط لازم است و این تفاوت در تعداد رام، موجب شده سرفاصله زمانی این خط ۱۰ تا ۱۴ دقیقه باشد، افزود: خط یک مترو بهصورت کامل در حال بهرهبرداری است که میطلبد تعداد رامهای آن افزایش پیدا کند.