در بازدید دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو از فولادمبارکه عنوان شد:
تعداد بازدید : 3
دستاوردهای فولادمبارکه، قابل طرح در جهان
نویسنده : دریا قدرتی پور
دبیرکل کمیسیون ملی «یونسکو» در ایران که بههمراه هیئتی بلندمرتبه از وزارت نیرو و سازمان آبوفاضلاب کشور از فولادمبارکه بازدید کرد، در جلسهای با حضـور معاون بهرهبرداری، مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی فولادمبارکه گفت: هدف از این بازدید آشنایی با دستاوردهای فولادمبارکه در حوزه آب و بررسی قابلیت طرح این دستاوردها در سازمان جهانی یونسکو بهعنوان یک نمونه موفق جهانی بود.
حجتاله ایوبی؛ دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران: جنگهای آینده بر سر آب خواهد بود
شرکت فولادمبارکه در زمینه استفاده بهینه از آب و بازچرخانی پساب تصفیهشده کارخانه و شهرهای اطراف شرکت در سیکل تولید اقدامات خوبی انجام داده است. برای هر ایرانی موجب افتخار است که این شرکت، در تولید و حوزه مسئولیتهای اجتماعی بهویژه موضوع آب، محیطزیست و طبیعت که جزو مسائل بهروز جهانی هستند، عملکرد موفقیتآمیزی دارد.شاید کارشناسان این حوزه در یونسکو تصور نکنند که چنین موفقیتهایی در این شرکت به دست آمده باشد و تا این حد به موضوع محیطزیست و استفاده درست از آب احترام گذاشته شود. این امر برای ما و یونسکو بسیار حایز اهمیت است؛ زیرا کارخانهها ممکن است آلاینده باشند و به محیطزیست آسیب برسانند و این موضوع، نگرانی بزرگی است که بشر امروز درباره محیطزیست دارد. دستاوردهای فولادمبارکه در حوزه آب نشان میدهد این شرکت در زمینه مصرف آب، شیوههای جمعآوری، تصفیه و بازچرخانی آب در سیکل تولید از بسیاری از کارخانههای مشابه جهانی جلوتر است. موضوع آب چندین سال است برای یونسکو بهعنوان موضوعی مهم مطرح است؛ همچنان که گفته میشود جنگهای آینده بر سر «آب» خواهد بود. یونسکو بر این باور است که اتفاقاً آب میتواند بهجای جنگ، محور گفتوگو و تفاهم باشد و شهرهای کمآب بهجای نزاع با هم تعامل و گفتوگو کنند. در یونسکو به شهرها و کارخانههای دوستدار آب و محیطزیست توجه ویژه میشود. من و همکارانم در کمیسیون ملی یونسکو ایران بهعنوان رابط دولت و ملت ایران و سازمان جهانی یونسکو این آمادگی را داریم تا تجارب فولادمبارکه را در اجلاسهای مختلف یونسکو بهعنوان دستاورد فنی، علمی صنعتی و زیستمحیطی مطرح کنیم. فولادمبارکه این قابلیت را دارد تا محوریت این کار را بر عهده داشته باشد. با همکاری مشترک با سایر کشورها بهویژه با کشورهای همسایه میتوان به تفاهمهای بیشتری در ارتباطات بینالمللی دست یافت. یونسکو تجارب موفق در حوزه آب و محیطزیست را بررسی و به موفقترین آنها گواهینامه احترام به آب اعطا میکند؛ در این بازدید بر آن شدیم که این موضوع را در شرکت فولادمبارکه پیگیری کنیم تا این شرکت این گواهینامه را دریافت کند. توجه هر کشور به مسائل زیستمحیطی و آب نشانه تمدن آن کشور است که این اتفاق در فولادمبارکه رخ داده است.
امیر روشنبخش؛ معاون ارتباطات و امور مشارکتهای کمیسیون ملی یونسکو در ایران: فولادمبارکه میتواند کاندیدای دریافت جایزه «احترام به آب» باشد
از طریق شرکت مهندسی آبوفاضلاب استان مطلع شدیم که شرکت فولادمبارکه در حوزه آب و بهینهسازی مصارف کارهای بزرگی انجام داده است. به همین دلیل آمدیم تا از نزدیک با دستاوردهای شما در این حوزه آشنا شویم و در فضای بینالمللی آن را منعکس کنیم. یکی از اهداف کمیسیون ملی یونسکو بهعنوان نهاد رابط جمهوری اسلامی ایران و یونسکو این است که اتفاقاتی را که در حوزه اهداف یونسکو در کشورها میافتد معرفی کند. راهبردها و دستاوردهای این شرکت نشاندهنده این است که موضوع بهرهوری و بهینهسازی مصرف آب برای فولادمبارکه اهمیت دارد. اینکه فولادمبارکه در مقایسه با سایر رقبای جهانی بهازای هر تن تولید کمترین میزان مصرف آب را دارد، برای ما مهم است. امیدواریم با تشکیل پرونده و پروپوزال بتوانیم گوشهای از اقدامات این شرکت را به سمع و نظر همکاران کمیسیونهای ملی یونسکو در اقصی نقاط جهان برسانیم. به اعتقاد ما فولادمبارکه میتواند کاندیدای دریافت جایزه «احترام به آب» شود.