عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی:
تعداد بازدید : 3
مانع زدایی کنیم نه مانع تراشی، فولاد کشور را دریابیم
نویسنده : سهند امیری/ گروه فولاد
بدون شک اصفهان به دلیل دارا بودن صنایع قدرتمند فولاد از جمله فولاد مبارکه، نقطه عطف فولاد درایران محسوب میشود. اما قراراست درسالی که تحت عنوان «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» نامگذاری شده، چه اندازه از مشکلات و موانع قطب صنعت فولاد کشور برطرف شود؟ برنامه دست اندرکاران امر برای حمایت از این مادرصنایع چیست؟
آنطور که بهزاد رحیمی عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی خبر داده، برنامه ریزی برای تحقق شعار 1400 در کمیسیون صنایع مجلس یازدهم، درالویت قراردادن حمایت و مانع زدایی از صنعت فولاد کشور میباشد. وی گفته است" از اصلیترین اولویتهایمان دراین کمیسیون حذف موانع پیش روی تولید است که با برگزاری جلساتی با وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و بانک مرکزی میباشد. با این هدف که راهکارهای مانع زدایی مشخص و مورد اجرا قرارگیرد". نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی همچنین یکی دیگر از اولویتهای کمیسیون متبوعش را رسیدگی به وضعیت بازار فولاد دانست و تاکید کرده است" فولاد یکی از صنایع پیشران بوده و مواد اولیه بسیاری از کارخانهها است بنابراین ساماندهی این حوزه منجر به کاهش قیمت تمام شده تولید و تعدیل و کاهش قیمت بسیار از کالاها از جمله خودرو و لوازم خانگی میشود". بهزادرحیمی نجات صنعت فولاد کشور از جمله فولاد مبارکه اصفهان از مشکلات و موانع را حمایت همه جانبه دولت و مجلس دانسته و اظهار داشته" فرقی نمیکند صحبت از کدام صنعت فولاد کشور است، فولاد مبارکه اصفهان یا فولاد آلیاژ تهران یا صنایع فولاد در سایر نقاط کشورمان، باید از سرراهشان مانع زدایی کنیم نه مانع تراشی، باید فولاد کشور را آنطور که باید دریابیم".
محدودیت دربازاراز عمدهترین مشکلات فولاد
چندی پیش هم طهمورث جوانبخت، معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه طی سخنانی یادآورشده است" بیشترین مشکل موجود در شیوهٔ توزیع کالا و محدودیت در بازار و عدم تکمیل ظرفیت تولید سایر شرکتهای تولیدکنندهٔ ورقهای فولادی در کشوراست". او گفته است" برای رفع این مشکلات لازم است موانع موجود بر سر راه تولید با حداکثر توان در شرکتهای تولیدکنندهٔ ورق فولادی برطرف شود و امکان عرضهٔ مستقیم و حذف موانع موجود فراهم آید".
تمام صنایع ایران برای فعالیتشان به فولاد مبارکه نیازمندند
سید رسول خلیفه سلطانی دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد ایران نیزبا ضروری دانستن توجه به شعار سالجاری خواسته است تا در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۰، هرگونه مانعی که پیش روی صنعت فولاد کشور به ویژه پروژه نورد گرم ۲ شرکت فولادمبارکه قرار دارد باید برطرف شود و به سرعت به سمت عملیاتی شدن و بهره برداری برود. او تصریح کرده است" این طرح میتواند جهش فناوری و صنعتی در ایران به همراه داشته باشد. همچنین به میزانی که ورق مازاد در کشور تولید شود، صنعت در کشور و تولید نیز بیشتر خواهد شد". خلیفه سلطانی به این موضوع هم اشاره کرده که" در حال حاضر اگر صنعت لوازم خانگی، خودروسازی و... در کشور فعالند و توانستهاند نیاز داخلی کشور را تأمین کنند به این دلیل است که ورق مورد نیاز آنها توسط شرکت فولاد مبارکه تأمین میشود". دبیر انجمن تولید کنندگان فولاد ایران خاطرنشان کرده است" البته این موضوع برای صنعت قطعه سازی، بلند مرتبهسازی و ساخت و ساز نیز صدق میکند و به نوعی تمامی این صنایع برای فعالیت خود وابسته به صنعت فولاد به ویژه فولاد مبارکه هستند". حال با توجه به آنچه گفته شد، ضروریست در شرایط ناپایدار اقتصاد کشور و دربرهه ای که میبایست بیشترین هم و غمهای مدیریتی برای رفع موانع و دست اندازهای به ویژه درعرصه تولید صنایع باشد، عملیاتی کردن قول و قرارهای حاکمیتی و دستگاههای ذی ربط با شتابی فزاینده صورت گیرد.