تولید نیروگاهها از مرز ۱۱۰۰ مگاوات عبور کرد
قیمت نفت سنگین ایران ارزان شد
بازار انرژی عراق، فرصت حضور پرانرژی ایران
بین الملل
کوتاه از انرژی
اعطای ۳ میلیارد تومان پاداش به سوت زنهای مراکز رمزارز
برنامهریزی برای استفاده بهتر از ظرفیتهای آبی در تولید برق
اولویتهای کاری صنعت پالایش ایران تشریح شد
نگرانیها از کیفیت سوخت مایع
بازار انرژی عراق، فرصت حضور پرانرژی ایران
تولید نیروگاهها از مرز ۱۱۰۰ مگاوات عبور کرد
قیمت نفت سنگین ایران ارزان شد
بین الملل
کوتاه از انرژی
اعطای ۳ میلیارد تومان پاداش به سوت زنهای مراکز رمزارز
برنامهریزی برای استفاده بهتر از ظرفیتهای آبی در تولید برق
اولویتهای کاری صنعت پالایش ایران تشریح شد
نگرانیها از کیفیت سوخت مایع
ایسنا: مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: برای اولین بار در کشور تولید نیروگاههای مقیاس در سال گذشته تولید نیروگاههای مقیاس کوچک، بیش از دو درصد برق کشور را تأمین و کمک خوبی به گذر از پیک تابستان و شرایط دشوار زمستان در سال ۱۳۹۹ داشت. از ابتدای سال جاری تا تیر ماه این نیروگاهها بیش از ۱۷۰۰ گیگاوات ساعت انرژی تولید کردهاند که رشدی ۹.۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد. با ادامه روند توسعه و احداث این نیروگاهها، پیش بینی میشود نسبت تولید به ظرفیت فعال این نیروگاهها در تابستان جاری به ۶۵ درصد افزایش یابد. این نیروگاهها با دارابودن راندمان بالاتر از میانگین راندمان نیروگاههای حرارتی شبکه و نزدیک بودن به محل مصرف علاوه برتامین برق، مزایایی از جمله کاهش تلفات و بهبود کیفیت توان را دارند. مصطفی رجبی مشهدی در این باره اظهار کرد: متوسط تولید نیروگاههای مقیاس کوچک در شبانه روز گذشته به ۱۰۶۹ مگاوات رسید که رکورد جدید و قابل توجهی محسوب میشود
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ایسنا: قیمت نفت سنگین ایران در اوت به ۷۰ دلار و ۳۴ سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با ۷۲ دلار و ۹۸ سنت در ژوییه، دو دلار و ۶۴ سنت معادل ۳.۶ درصد پایینتر بود. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون ۶۵ دلار و ۷۰ سنت در مقایسه با ۳۹ دلار و ۳۴ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ بوده است. ارزش سبد نفتی اوپک پس از بهبود به مدت سه ماه متوالی، در اوت سه دلار و ۲۰ سنت کاهش یافت و به ۷۰ دلار و ۳۳ سنت در هر بشکه رسید. این به منزله ۴.۴ درصد کاهش ماه به ماه بود که بزرگترین کاهش ماهانه از سپتامبر سال ۲۰۲۰ بود. با این حال میانگین ارزش سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون ۶۵ دلار و ۹۳ سنت در هر بشکه بوده که ۲۵ دلار و ۴۲ سنت معادل ۶۲.۸ درصد افزایش در مقایسه با ۴۰ دلار و ۵۰ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ نشان میدهد
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تحریمهای نفتی ایران از سوی آمریکا چالش جدی در زمینه تعاملات ایران و عراق ایجاد کرد و آن پرداخت پول گاز و برق ایران بود. طبق قرارداد، عراقیها موظف هستند پول گاز را با یورو و پول برق را با دلار به ایران پرداخت کنند اما زمانی که پای آمریکا به میان آمد، عراقیها اعلام کردند امکان پرداخت دلار ندارند و پیشنهاد پرداخت با دینار را مطرح کردند. به گزارش ایسنا پیشنهادی که ظاهراً به مذاق ایران خوش نیامد و دو کشور مدتها بر سر آن مذاکره کردند. درنهایت دو حساب برای عراقیها در بانک مرکزی ایران بازگشایی شد تا اگر عراقیها توانستند، پول برق و گاز را با یورو و در غیر این صورت با دینار پرداخت کنند. در نهایت در تاریخ ۲۰ اسفند سال ۱۳۹۸ اولین بخش از مطالبات دولت ایران به حساب بانک مرکزی کشورمان واریز شد.
پس از آن اما عراق اقدامی برای پرداخت مطالبات ایران انجام نداد و در نهایت در دی ماه سال گذشته شرکت گاز ایران پس از اخطارهای چندباره به آن کشور به کاهش صادرات گاز اقدام کرد تا جایی که میزان صادرات روزانه از ۵۰ میلیون مترمکعب گاز را به روزانه حدود ۴ میلیون مترمکعب کاهش داد. در آن زمان شرکت گاز ایران اعلام کرد که وزارت برق عراق بابت واردات گاز، بیش از معادل ۵ میلیارد دلار به شرکت ملی گاز ایران بدهکار است که مبلغ ۳ میلیارد دلار آن در بانک عراقی TBI مسدود و غیرقابل استفاده مانده و بیش از ۲ میلیارد دلار از بدهی سررسیدشده وزارت برق نیز هنوز از اساس از طرف وزارت برق عراق پرداخت نشده است. افزون بر اینها، طرف عراقی، طبق قرارداد فی مابین، بیش از یک میلیارد دلار نیز به شرکت ملی گاز ایران بابت جرائم قراردادی بدهکاری دارد.
- آغاز دیدارها و نقطه شروع پرداخت مطالبات
همین مساله موجب دیدارهای متعددی میان دو کشور شد و در نهایت چهارم بهمنماه، منتظرتربتی مدیرعامل شرکت گاز اعلام کرد که بخشی از مطالبات ایران از عراق پرداخت شده و بخشی از آن باید در ادامه گفتوگوها منتقل شود. با توجه به توافقهایی که بانک مرکزی در نشستهایی با طرف عراقی انجام داد، مقدار انتقال گاز به این کشور کمی افزایش یافت، زیرا امیدواریهایی برای پرداخت مطالبات ایران ایجاد و روزانه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون مترمکعب صادرات گاز به عراق برقرار شد. گفتوگوهای ایران و عراق در سال جاری هم ادامه یافت و ۱۱ اردیبهشتماه امسال ماجد مهدی حنتوش - وزیر برق عراق در رأس هیئتی تجاری به ایران آمد تا درباره راهحلهای دریافت مطالبات گازی تهران از بغداد با بیژن زنگنه گفتوگو کند. وزیر نفت ایران در این دیدار با اشاره به اینکه دو قرارداد مهم در زمینه صادرات گاز ایران به عراق در سالهای گذشته با وزارت برق این کشور امضا شده است، گفت که تاکنون ۲۷ میلیارد مترمکعب گاز ایران به عراق صادر شده است.
- تاکید بر پرداخت مطالبات ایران از عراق
سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهوری در آخرین مذاکره خود با طرف عراقی نیز با اشاره به لزوم توسعه هرچه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی ایران و عراق گفت: ایران خواستار اجرای تعهدهای عراق درباره مطالبات مالی این کشور است. وی با اشاره به لزوم توسعه هرچه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی دو کشور، بر اجرای توافقهای موجود بین تهران و بغداد از جمله اتصال خطوط ریلی شلمچه - بصره تأکید کرد و خواستار اجرای تعهدهای عراق در خصوص مطالبات مالی ایران شد. رئیسی در ادامه با تأکید بر تداوم همکاری دو کشور در حوزههای راهبردی، به اجلاس بغداد اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران از نقشآفرینی منطقهای عراق حمایت میکند و بهدنبال تثبیت امنیت منطقه با محوریت ایران، عراق و کشورهای پیرامونی بدون مداخله نیروهای خارجی هستیم، همچنین تهران حامی گفتوگوهای درونمنطقهای، بدون مداخله بیگانگان است.
- نباید بازار عراق را از دست دهیم
با تمام این تفاسیر کارشناسان معتقدند که حفظ بازار عراق و سعه روابط با این کشور برای ایران مهم و ضروری است، حمیدرضا صالحی رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران و کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: عراق نیازمندترمیم زیرساختهای کشور خود است تا بتواند حداقل رفاه را برای مردم خود فراهم کند، پس از سقوط صدام تا به امروز علی رغم فعالیتهایی که در این راستا انجام شده است اما نتوانستند به حد استاندارد در قیاس با کشورهای منطقه برسند و این مساله برای ما که کشور همسایه عراق هستیم و دستاوردهای خوبی نیز در حوزه انرژی در سالهای اخیر به دست آوردهایم یک امتیاز به حساب میآید
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
صف طولانی کشتیها برای بارگیری LNG قطر
ایسنا: خریداران کره جنوبی و پاکستان در میان خریدارانی هستند که به دنبال حداکثر کردن محمولههای LNG تحت قراردادهای تأمین بلندمدت با قطر هستند که یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز طبیعی مایع جهان به شمار میرود. نرخ این محمولهها بر اساس قیمت نفت تعیین میشود و در حال حاضر نصف نرخ فعلی در بازار محمولههای تک است. کمبود جهانی عرضه نسبت به تقاضا، قیمتها را به رکورد فصلی بالایی رسانده است. نیروگاهها و تأمین کنندگان گاز شهری در سراسر جهان تلاش میکنند پیش از فرا رسیدن زمستان در نیمکره شمالی، میزان قابل توجهی گاز ذخیره کنند. قطر به دنبال امضای قراردادهای بیشتر برای تقویت برنامه توسعه عظیم است و بیش از رقیبانش تمایل دارند حجم فروش قراردادی را تغییر داده و مانند حال حاضر افزایش داده یا مانند اوج دوران همه گیری ویروس کرونا و ریزش تقاضا، کاهش دهد. آمار گردآوری شده توسط بلومبرگ نشان میدهد بیش از دهها کشتی حمل LNG در سواحل قطر منتظر هستند در حالی که پنج کشتی در حال بارگیری هستند. تولید اندک فصلی هم در طولانی شدن صف انتظار کشتیها نقش داشته است.
سایه کرونای دلتا بر تقاضای نفت سنگینی میکند
شانا: سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پیشبینی خود از تقاضای جهانی نفت در سه ماه پایانی امسال را بهدلیل شیوع سویه دلتای ویروس کرونا کاهش داد و اعلام کرد احیای بیشتر تقاضا کمّی به تعویق میافتد و سال آینده میلادی شاهد آن خواهیم بود. این سازمان معتقد است تقاضا زمانی احیا میشود که مصرف به بیش از مقدار آن پیش از همهگیری کرونا برسد. اوپک در گزارش ماهانه خود برآورد کرد تقاضای نفت در سه ماه چهارم امسال بهطور میانگین ۹۹ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز باشد. این رقم در گزارش ماه پیش ۱۱۰ هزار بشکه در روز بود. بر اساس گزارش اوپک، افزایش خطر ابتلا به بیماری کرونا بهویژه نوع دلتای آن، چشمانداز تقاضای نفت در سه ماه پایانی سال را کاهش میدهد، این مسئله سبب به تعویق افتادن روند احیای تقاضا میشود و در نیمه نخست سال ۲۰۲۲ شاهد این شرایط خواهیم بود. با وجود این، اوپک اعلام کرد تقاضای جهانی نفت در مجموع سال ۲۰۲۱ به مقدار ۵ میلیون و ۹۶۰ هزار بشکه در روز افزایش مییابد که تاحدودی نسبت به برآورد ماه گذشته تغییری نکرده است. این سازمان پیشبینی رشد تقاضا در سال ۲۰۲۲ را ۴ میلیون و ۱۵۰ هزار بشکه در روز اعلام کرد. این رقم در گزارش ماه گذشته ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه در روز و در برآورد اعلامشده در نشست وزیران اوپک در یکم سپتامبر ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز بود.
فرصت چهار ماهه آلمان برای تأیید خط لوله روسیه
پارسیک: شرکت گازپروم روسیه هفته گذشته اعلام کرد ساخت خط لوله نورد استریم ۲ به آلمان را به پایان رسانده است. این خط لوله به روسیه امکان میدهد صادرات گاز به اروپا از طریق دریای بالتیک را دو برابر کرده و اوکراین را که مسیر ترانزیت گاز روسیه به اروپاست، دور بزند. این پروژه با مخالفت آمریکا و اوکراین و کشورهای دیگر اروپای شرقی روبرو بوده است. واشنگتن اعلام کرده که این خط لوله وابستگی اروپا به تأمین انرژی از سوی روسیه را افزایش میدهد. نورد استریم ۲ قرار بود در سال ۲۰۱۹ راه اندازی شود اما در پی تهدیدهای آمریکا برای مجازات شرکتهایی که در ساخت آن مشارکت دارند، با تاخیرهای مکرر روبرو شد. چشم انداز تکمیل این خط لوله پس از این که جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در ماه مه تصمیم گرفت از بعضی تحریمها چشم پوشی کند، تغییر کرد. پس از آن دولت آمریکا با آلمان درباره این خط لوله توافق کرد و آلمان هشدار داد اگر روسیه از انرژی به عنوان یک سلاح علیه اوکراین استفاده کند، با اقدامات تلافی جویانه روبرو میشود. رگولاتور آلمان باید اطمینان حاصل کند که نورد استریم مطابق با مقررات اتحادیه اروپاست و وقتی به آبها و خاک سرزمین آلمان میرسد، مالکان آن باید از تأمین کنندگان گاز جدا باشند. آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان تلاش کرده نگرانیها نسبت به این خط لوله را در سفر خداحافظی که آخر هفته گذشته به لهستان داشت، تخفیف دهد. وی اظهار کرد که برای مسکو روشن کرده که اوکراین پس از پایان قرارداد پنج ساله در سال ۲۰۲۴، همچنان نیاز دارد کشور ترانزیت برای گاز روسیه بماند. بر اساس گزارش رویترز، نخست وزیر لهستان در این دیدار گفته بود که ادامه ترانزیت گاز از طریق اوکراین احتمال استفاده روسیه از گاز به عنوان یک سلاح سیاسی را کاهش میدهد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هرگونه افزایش قیمت برق در شرایط کنونی قابل قبول نیست
شهر خبر: نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کمیسیون انرژی موضوع افزایش قیمت قبوض برق خانگی را تا روشن شدن علت دنبال خواهد کرد. احمد مرادی با بیان اینکه بر اساس گزارشات واصله مدتی است که قیمت قبوض برق خانگی افزایش یافته است و در جلسه علنی مجلس نیز چندین نماینده به این موضوع اشاره داشتند، اظهار داشت: هر گونه افزایش قیمت برق در شرایط کنونی کار درستی نبوده و کمیسیون انرژی مجلس پیگیری این موضوع را آغاز کرده است. وی در ادامه اظهار کرد: ما این موضوع را تا روشن شدن علت اصلی این امر دنبال خواهیم کرد، اما فعلاً گمانه زنیها بر این است که مشترکینی که بالاتر از سقف الگوی مصرف، استفاده داشتهاند با این افزایش قیمت روبرو شدهاند. اما ما موضوع را دنبال کرده و نتیجه نهایی را اعلام خواهیم کرد. به گزارش ایسنا، از چندی پیش گزارشات مردمی حاکی از افزایش قیمت قبوض برق مصارف خانگی در مقایسه با بازه مشابه در سالیان گذشته بوده و موجب نارضایتی مردم شده است. چندین نماینده مجلس شورای اسلامی نیز این افزایش قیمت را حدود ۵ برابر تخمین زده و خواستار ورود کمیسیون انرژی مجلس به منظور پیگیری این موضوع شدند.
با خنک شدن هوا برق قطع نمیشود
باشگاه خبرنگاران جوان: معاون هماهنگی و توزیع شرکت توانیر گفت: از هفته آینده با خنک شدن هوا دیگر قطع برق نخواهیم داشت، تا به امروز هم جداول احتمالی بوده است. غلامعلی رخشانی مهر گفت: امسال با دو پدیده روبهرو بودیم، نخست خشکسالی خیلی شدید که طی آن شاهد کاهش ذخیره آب نیروگاههای برق آبی کشور به کمتر از نصف بودیم. به این ترتیب تولید حدود چهار هزار مگاوات برق از محل منابع برق آبی را از دست میدهیم. او ادامه داد: از طرف دیگر به دلیل گرمای شدید زودرس، لوازم سرمایشی زودتر از موعد معمول وارد مدار مصرف شدند؛ و پدیده مشکلزای جدیدی که امسال با آن دست و پنجه نرم میکنیم، مصرف برق واحدهای غیر مجاز استخراج ارز دیجیتال است. معاون هماهنگی و توزیع شرکت توانیر با اشاره به انتشار جداول خاموشی برق در کشور گفت: از هفته آینده با خنک شدن هوا جداول خاموشی در کشور حذف میشود و دیگر قطع برق نخواهیم داشت، تا به امروز هم جداول احتمالی بوده است. رخشانی مهر در پایان بیان کرد: اما به طور کلی در حال حاضر برنامهای برای خاموشی برنامه ریزی شده در کشور نداریم قطعیهای پراکنده که بعضاً در تهران و برخی نقاط کشور شاهدیم به دلیل مصرف بالا و افزایش بار شبکه است که روی شبکههای توزیع و فوق توزیع تأثیر گذاشته و منجر به خاموشیهای پراکنده میشود.
اعلام آمادگی برای تولید و تأمین پایدار گاز زمستان
میزان: مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران از تحقق برنامهریزیها و آمادگی تولید گاز بهمنظور تأمین پایدار مصارف خانگی و صنعتی در فصل زمستان خبر داد. رامین حاتمی با اعلام آمادگی شرکت نفت مناطق مرکزی برای تولید و تأمین پایدار گاز زمستانی گفت: به همت کارکنان این شرکت بهویژه در واحدهای فنی و عملیاتی، تعمیرات اساسی در بخش قابلتوجهی از تأسیسات و خطوط انتقال گاز با هدف استمرار و تولید ایمن انجام شده است و این تعمیرات تا اواسط مهرماه امسال ادامه مییابد و تأسیسات با تمامی توان و ظرفیت آماده تأمین گاز زمستانی میشود. مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درباره برنامه ذخیرهسازی و بازتولید گاز در مخازن شوریجه و سراجه گفت: بهمنظور تأمین پایدار و حداکثری سوخت زمستانی، این شرکت برنامه راهبردی انجام ذخیرهسازی و بازتولید گاز در مخازن طبیعی شوریجه در شمال شرق و سراجه قم در مرکز کشور را در دستور کار دارد. وی همچنین با اشاره به ثبت رکورد ذخیرهسازی و بازتولید حدود ۳ میلیارد مترمکعب گاز در سال گذشته، اظهار کرد: امسال از ابتدای دوره تزریق تاکنون، در مجموع ۲.۱ میلیارد مترمکعب گاز به مخازن شوریجه و سراجه قم تزریق شده و امید است تا پایان دوره تزریق، سقف برنامه ذخیرهسازی محقق شود.
بهرهمندی از توان دانشبنیانها در شرکت پایانههای نفتی
شانا: مدیرعامل شرکت شرکت پایانههای نفتی ایران به همراه مدیران و رؤسای عملیاتی، با هدف بررسی توانمندیهای داخلی در حوزه ساخت سیستمهای اندازهگیری سیالات، از یک شرکت دانشبنیان داخلی زیرمجموعه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بازدید کردند. عباس اسدروز، در این بازدید با اشاره به لزوم پشتیبانی و رفع موانع تولید گفت: شرکت پایانههای نفتی ایران در کنار ایفای مسئولیت خطیر خود در حوزه ذخیرهسازی، اندازهگیری و صادرات نفت خام و میعانات گازی، بر بومیسازی و روزآمد کردن تجهیزات با حمایت حداکثری از توانمندیهای داخلی نیز تأکید دارد. مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی ایران اظهار کرد: راهبرد این شرکت حمایت از تولید و ساخت داخل کالا و تجهیزات مورد نیاز است و با تکیه بر توان سازندگان داخلی و شرکتهای دانشبنیان، در حوزههای مختلف عملیاتی توانستهایم به خودکفایی در تأمین و تجهیز قطعات دست یابیم
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مهر: وزارت نیرو به گزارشهای مردمی که منجر به کشف مراکز غیرمجاز شوند تا سقف ۱۰ میلیون تومان پاداش ارائه میدهد و در صورتی که مرکز غیرمجاز در یکی از نهادهای دولتی و یا نهادهایی که از بودجه عمومی استفاده میکنند باشد، مبلغ پاداش دو برابر شده و سقف آن به ۲۰ میلیون تومان افزایش خواهد یافت. در این راستا، تاکنون نزدیک به سه میلیارد تومان به عنوان پاداش به عاملان شناسایی مردمی پرداخت شده است. گزارش توانیر نشان میدهد، افزایش سهم گزارشهای مردمی در شناسایی و جمعآوری مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز از ۱۱ درصد در سال ۱۳۹۹ به حدود ۲۰ درصد در بهار سال ۱۴۰۰ رسیده است. جمعبندی گزارشهای ارسالی نشانگر آن است که استفاده غیرقانونی از تعرفه برق خانگی یا از طریق انشعاب مستقیم (برق دزدی) برای استخراج رمز ارز، به ترتیب از ۶ و ۵ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۱۲ و ۱۰ درصد در بهار سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است. ارائه این آمار از آن جهت نگران کننده است که افزایش استفاده غیرمجاز از دستگاههای استخراج رمز ارز در خانهها یا به صورت انشعاب پشت کنتور احتمال آسیب رساندن به دستگاههای الکتریکی همسایگان (شامل یخچال، کولر، تلویزیون و ...) را به شدت افزایش میدهد. گزارش توانیر همچنین بیانگر افزایش سهم گزارشهای مردمی در شناسایی و جمعآوری مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز از ۱۱ درصد در سال ۱۳۹۹ به حدود ۲۰ درصد در بهار سال ۱۴۰۰ رسیده است. هموطنان میتوانند گزارشهای شناسایی خود را از طریق سامانه سمات توانیر، سامانه تلفنی ۱۲۱ و یا مراجعه حضوری به دفاتر حراست شرکتهای توزیع نیروی برق ثبت کنند
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
ایرنا: مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، از برنامهریزی برای استفاده بهتر از ظرفیتهای آبی کشور به منظور تولید برق از منابع آبی خبر داد و گفت: این موضوع در طرح «توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور» دنبال خواهد شد تا امکان استفاده بهتر از ظرفیتهای آبی کشور برای تولید برق از منابع آبی فراهم شود. سیدحسن رضوی، در جلسه بررسی وضعیت سد و نیروگاههای برقآبی کشور و پتانسیلهای توسعه این نیروگاهها که به دعوت کمیسیون انرژی و با حضور نمایندگان عضو کمیسیون برگزار شد، گزارشی از وضعیت فعلی نیروگاههای برقآبی کشور همچون ظرفیتهای نصب شده، ظرفیتهای قابل استفاده و پتانسیلهای موجود برای توسعه نیروگاههای برقآبی ارائه کرد و یادآور شد: خشکسالی و بارش کم در سال آبی جاری منجر به کاهش استفاده مؤثر از نیروگاههای برق آبی شده است. وی با بیان اینکه استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود، به روزرسانی طرحهای فرسوده، افزایش راندمان دستگاهها و افزایش سطح تکنولوژی از جمله اهداف شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران است، افزود: در طرح «توسعه و مانعزدایی از صنعت برق کشور» این موارد دنبال خواهد شد تا بتوانیم استفاده بهتری از ظرفیتهای آبی کشور برای تولید برق از منابع آبی داشته باشیم. رضوی احداث نیروگاههای برقآبی در مقیاس متوسط و کوچک را جزو برنامههای وزارت نیرو دانست و ادامه داد: این نیروگاهها حداکثر تا ۱۰ مگاوات تولید برق خواهند داشت و قابلیت احداث در بسیاری از استانهای کشور را نیز دارند؛ چرا که میتوان آنها در طول و مسیر انتقال آب احداث کرد
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شانا: معاون جدید وزیر در امور پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران در نخستین روز کاری خود، اولویتها و برنامههای اجرایی صنعت پالایش را تشریح کرد. جلیل سالاری با حضور در ساختمان اصلی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی (ساختمان غدیر) تشکیل اتاق فکر کارشناسی و استفاده از ظرفیتهای کارشناسان، بررسی چالشهای بخشهای مختلف تولید، انتقال و توزیع، تحولات ساختاری و توسعه به معنای واقعی آن و ضرورت توجه به نقش رگولاتوری را از مهمترین اولویتهای اجرایی این صنعت در دوره جدید برشمرد. وی ضمن بازدید از بخشهای مختلف و گفتوگو با کارکنان به تشریح برنامههای مدون برای اجرا در صنعت پالایش پرداخت و افزود: ایجاد رضایت شغلی برای سرمایه انسانی، رصد و ارزیابی مشکلات نیروهای قراردادی اعم از ارکان ثالث، مدتموقت، معین، ایثارگران و اتخاذ تدابیری برای رفع چالشهای مربوط به این حوزه، در اولویت قرار دادن انضباط اداری، مالی و ایجاد شفافیت، توجه به مسئولیتهای اجتماعی و تلاش برای گسترش فعالیتها در حوزه آموزش در میان کارکنان و نیروی انسانی مجموعه پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به جد پیگیری خواهد شد. شایان ذکر است که سالاری پیش از این بهعنوان مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، همچنین معاون مدیرعامل، مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید و سرپرست مدیریت برنامهریزی تلفیقی در شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در سالهای گذشته مشغول خدمت و فعالیت بوده است
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آغاز فصل سرما هرساله با آلودگی هوای برخی شهرها بهویژه کلانشهرهای تهران، اصفهان، مشهد و اراک همراه است. افزایش غلظت ذرات معلق ناشی از منابع ثابت و متحرک، کیفیت هوا را در این شهرها برای گروههای حساس و همه افراد جامعه در محدوده ناسالم قرار میدهد. به گزارش ایسنا این در شرایطی است که براساس آخرین سیاهه انتشار شهر تهران سهم صنایع و نیروگاهها از میان منابع ثابت تهران و اطراف آن در تولید ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون حدود ۳۰ درصد گزارش شده است اما در شهرهایی مثل اراک، اصفهان و شیراز سهم منابع ثابت در آلودگی هوا بیشتر از منابع متحرک است بهطوری که در شیراز منابع ثابت در آلودگی هوا سهمی بیش از ۸۰ درصد دارند. آلودگی ناشی از ذرات معلق در حالی در کشور طی فصول سرد افزایش پیدا میکند که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون جزو گروه اول مواد سرطانزا و همرده با مواد رادیو اکتیو هستند. افزایش مصرف گاز و برق در فصول سرد سال فعالیت نیروگاهها را بیشتر میکند و در نتیجه ذرات معلق ناشی از فرایندهای احتراق را افزایش میدهد علاوه بر آن گاهی نیروگاهها را با کمبود سوخت گاز طبیعی مواجه میکند. در این شرایط جواد اوجی- وزیر نفت - با بیان اینکه پیشبینی میکنیم در فصل سرد سال (دی و بهمنماه) روزانه با ۲۰۰ میلیون مترمکعب کسری گاز روبهرو شویم، گفته است: طبق برنامهریزیها برای جایگزینی با سوخت مایع، سعی میکنیم هموطنانمان دچار مشکل نشوند. با توجه به تصمیم وزارت نفت برای استفاده از سوخت مایع به عنوان جایگزین، پرسشهایی درباره میزان آلایندگی این سوخت مطرح میشود. در این شرایط یوسف رشیدی - کارشناس آلودگی هوا میگوید: گازوئیل و مازوت سوختهای مایعی هستند که در نیروگاهها مورد استفاده قرار میگیرند و نسبت به سوخت گاز طبیعی ذرات معلق بیشتری تولید میکنند. علاوه بر ذرات معلق مازوت (نفتکوره) و گازوئیل از عوامل انتشار دیاکسید گوگرد هستند. این آلاینده علاوهبر آلودگی هوا، بهعنوان یکی از منابع انتشار بوی نامطبوعی که طی سه سال گذشته در برخی مناطق پایتخت گزارش شده، مطرح میشود. رشیدی معتقد است: در شرایطی که کمبود گاز طبیعی در فصل زمستان به استفاده از گازوئیل و مازوت در نیروگاهها منجر شود، لازم است از سوختهای مایعی که به آنها اختصاص داده میشود، گوگردزدایی و گازوئیل و مازوت کم گوگرد مصرف شود. این کار میتواند بر کاهش انتشار دیاکسیدگوگرد مؤثر باشد، هرچند که ذرات معلق منتشر شده در فرایند احتراق آنها بیشتر از سوخت گاز طبیعی است. حسین شهیدزاده - مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران - سال گذشته از کیفیت گازوییل استفاده شده در نیروگاهها انتقاد و تاکید کرده بود که گازوییلی که در کشور ما استفاده میشود، از مازوتی که در کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد آلودهتر است پس نباید ابراز خرسندی کنیم که در صنایع به جای مازوت از گازوییل استفاده میشود چرا که هر دو آلایندگی زیادی دارند و مصرف آنها خطرناک است. وی اضافه کرده بود: بر اساس استاندارد یورو ۴ گازوییلی که در تهران برای حمل و نقل توزیع میشود محتوای گوگرد آن ۵۰ppm است اما گازوییلی که در صنایع توزیع میشود، محتوای گوگرد آن بین ۳ تا ۷۰۰۰ppm است. مازوت تولیدی در ایران نیز ۳۵ هزار ppm گوگرد دارد، در صورتیکه مازوتی که در کشورهای پیشرفته و در کشتیها مصرف میشود حاوی ۵۰۰ ppm گوگرد است. نگرانیها از کیفیت سوخت مایع در شرایطی وجود دارد که بر اساس ماده ۱۸ قانون هوای پاک، وزارت نفت مکلف است سوخت تولیدی کشور از جمله بنزین، نفت گاز و نفت کوره و نفت سفید را مطابق با استاندارد ملی مصوب عرضه کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.