سرپرست حفاظت محیط زیست چهارمحالوبختیاری در اولین نشست خبری مطرح کرد:
تعداد بازدید : 1
وجود ۴۳۲ گونه جانوری در حوزه محیط طبیعی و تنوع زیستی در استان
نویسنده : مهوش نوری زاده / گروه استانها
در اولین نشست خبری سعید یوسفپور سرپرست حفاظت محیط زیست استان چهارمحالوبختیاری که با حضور اصحاب رسانه مصادف با هفته دولت برگزار شد، وی ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت بهویژه شهیدان رجایی و باهنر گفت: آگاهیبخشی و ارتقای فرهنگ حفظ محیطزیست با کمک مسئولانه رسانههای فراگیر و دلسوز میسر خواهد شد.
وی افزود: خبرنگاران و اصحاب رسانه، زبان گویا و گوش شنوای آحاد جامعه هستند و مسئولیتپذیری و مشارکت فعالانه آنان در پرداختن به مسائل و موضوعات محیط زیست، اثربخشترین سازوکار جامعه برای مقابله با بزرگترین چالش قرن یعنی توسعه پایدار شناخته شده است.
سرپرست حفاظت محیط زیست استان با تشریح دستاوردها و اقدامات انجام شده دولت مردمی در هفته دولت با اشاره به تنوع زیستی غنی استان، به بیان اقدامات یکساله دولت مردمی در این حوزه پرداخت.
سعید یوسف پور با اشاره به بارشهای مونسون در استان بیان داشت: این بارشها خسارتهایی به پوششهای گیاهی، خاک و عناصر دیگر مرتبط با محیط زیست وارد کرده که تاکنون بهطور دقیق برآورد نشده است اما حدوداً جاری شدن سیل اخیر ۷۵ میلیارد ریال به زیرساختهای محیط زیست این استان خسارت وارد کره است.
وب ادامه داد: هماکنون در حوزه محیط زیست چهارمحال و بختیاری ۲۹ شهرک و ناحیه صنعتی با یکهزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و کشاورزی وجود دارد که از این تعداد فقط چهار شهرک صنعتی در شهرکرد، سامان بروجن و چلگرد تصفیهخانه فاضلاب دارد.
وی سرانه تولید پسماند در چهارمحال و بختیاری را ۷۲۵ گرم در ۲۴ ساعت بیان کرد و افزود: مجموع پسماند تولیدی استان ۲۵۰ تن در شبانهروز است و سالانه ۹۴۵ تن سالانه پسماند در بیمارستانها و بخش خصوصی و همچنین سالانه ۱۰۰ هزار تن پسماند عادی و ۱۴۰ تن پسماند ویژه کشاورزی در استان تولید میشود.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در پنج ماهه امسال ۸۷۳ استعلام در استان انجام شد که بهدنبال آن ۵۳۴ مجوز احداث و ۹۱ جواز بهرهبرداری صادر شده است.
وی با اشاره به وجود ۴۳۲ گونه جانوری در حوزه محیط طبیعی و تنوع زیستی چهارمحال و بختیاری گفت: از این تعداد ۲۹۸ گونه پرنده، ۴۶ گونه پستاندار، 4 گونه دوزیست، ۵۰ گونه خزنده و بقیه مربوط به سایر گونههای جانوری است.
وی به وجود ۱۹۴ هزار هکتار عرصه تحت حفاظت محیطزیست چهارمحال و بختیاری برابر ۱۱.۸ درصد مساحت استان اشاره و گفت: هماکنون سه منطقه شکار ممنوع با ۵۵ هزار هکتار وسعت در بام ایران وجود دارد.
وی با اشاره به وجود هشت تالاب کوهستانی با سه هزار و ۸۵ هکتار در چهارمحال و بختیاری افزود: ذخیرهگاه زیستکره تنگصیاد به سبزکوه در این استان ۵۳۰ هزار هکتار برابر ۳۲ درصد مساحت استان وسعت دارد.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری به وجود ۱۹ سازمان مردمنهاد (سمن) با فعال بودن تنها ۹ تشکل در استان اشاره و تاکید کرد: وضعیت استان هماکنون در منابع آب زیرزمینی و ریزگردها شرایط بحرانی قرار دارد که زنگ خطر جدی است.
وی با اشاره به خشکسالیها، فرونشست زمین و خطر مرگ آبخوانها افزود: نبود مدیریت در مصرف منابع آب تبعات جبرانناپذیری برای محیط زیست و مردم دارد.
وی بیتوجهی به تغییر اقلیم، آبخیزداری، چرای غیرمُجاز دام در عرصههای طبیعی را عامل فرسایش بیشتر خاک و بدتر شدن شرایط کنونی اعلام و تصریح کرد: هماکنون فرسایش خاک در برخی مناطق استان به ۴۵ تن در هکتار میرسد و منابع گیاهی، خاک و آب از دست میرود.
وی با اشاره به نهایی شدن چهار مرحله از مجموع پنج گام مرتبط با احیای تالاب گندمان از سال ۱۳۹۰ تاکنون یادآور شد: این تالاب جزو تالابهای مطلوب کشور شده است و تلاش برای ثبت جهانی آن در کنوانسیون رامسر ادامه دارد.
سرپرست ادارهکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری دانش بومی در سطح کشور را از ضرورتهای توسعه دانست و اظهار داشت: همایش ملی یا بینالمللی دانش بومی سال آینده با هدف شناسایی تنش بومی در حوزه محیط زیست استان برگزار خواهد شد
وی در پاسخ به حمایت دولت سیزدهم از بخش حفاظت محیط زیست بیان کرد در سفر استانی رئیس جمهور و هیئت دولت 300 میلیارد ریال برای طرخ های حوزه محیط ریست استان اختصاص داده شد.