ارتقا تولید ملی میسر است؛
تعداد بازدید : 2
دانش، پشتوانه الفبای صنعت
نویسنده : محمود آقا دوستی کارشناس صنعت
بین صنعتی بودن و کارخانه یا واحد صنعتی کوچک و بزرگ داشتن تفاوت از زمین تا به آسمان است گاهی میبینیم یا میشنویم که فلان واحد صنعتی با سرمایه گذاری کلان و با ایجاد فلان تعداد اشتغال بهصورت مستقیم یا غیر مستقیم به چرخه تولید کشور وارد شده است و ناگاه ذهن ما بهسوی صنعتی شدن محل استقرار واحد مذکور در آن موقعیت جغرافیایی رهنمون میگردد.
سؤال پیش آمده در اینجا این است که آیا یاید استقرار و شروع فعالیت واحد صنعتی را با صنعتی شدن یکی بدانیم؟ صنعتی شدن کپی کاری یا مونتاژ نیست، صنعتی شدن دستیابی به راه روش و دانش تولید است نه اینکه واحدی را دیده ماشین آلات آن را خریده وارد کرده وپس از نصب و راه اندازی خط تولید بگوییم صنعتی شدیم.
صنعتی شدن یعنی دانش دار شدن یعنی صاحبنظر شدن یعنی مدام بهروز شدن و ایجاد تغییر و تحول مثبت و روبهجلو در ایجاد و بهبود روشهای تولید. صنعتی شدن یعنی دانشمحور شدن وگرنه نصب چند دستگاه و کار با خطوط تولیدی که صنعتی شدن نخواهد بود زیرا استقرار صنایع بدون داشتن پشتوانه علمی و دانشی بدون شک به شکست تولید و یا در خوشبینانهترین حالت به تولید با هزینههای بالا و فاقد ارزش رقابت و با سودآوری ناچیز و هدر رفت منابع منجر خواهد شد. دانش در صنعت ایستایی ندارد و بهقولمعروف بهجای ماهی دادن باید ماهیگیری را آموزش داد...