ساختمانهای فرسوده قاتل جان شهرونداناند؛
تعداد بازدید : 1
قاتلان بلند قد!
نویسنده : یلدا توکلی / گروه اقتصاد
گاهی از ساختمانهای ناایمن میتوان به عنوان قاتل جان آدمها نام برد، ساختمانهایی که یا فرسودهاند و یا اصولی ساخته نشدهاند، درست مثل پلاسکو و متروپل که یاد آور مرگ بسیاری از هموطنانمان است، ساختمانهایی که هنوز هم بر افراشته در بسیاری از مناطق میتوان مشاهده کرد.
-
حدود ۳۳ هزار ساختمان ناایمن شناسایی شد
در تهران بیش از صد ساختمان پرخطر و فرسوده وجود دارد که مدیران شهری باید عزم جدی در زمینه مقاوم سازی این ساختمانهای پرخطر داشته باشند تا شاهد حوادث نباشیم. در واقع پایتخت با بیشترین جمعیت در بین کلان شهرهای کشور؛ معضلات خود را دارد که یکی از مشکلات مشهود، ساختمانهای ناایمن است؛ بر اساس آماری که به طور رسمی منتشر شده است، در این کلان شهر تا کنون حدود ۳۳ هزار ساختمان ناایمن در حوزه آتش سوزی شناسایی شده که از این تعداد ۱۲۹ ساختمان پر خطر است. اما در واقع، حوادثی همچون فروریختن ساختمان پلاسکو و انفجار کلینیک سینا مهر شمیران پایتخت از بی توجهی به اخطارهای مکرر، نبود ضمانت اجرایی و از همه مهمتر نداشتن عزم و اراده راسخ در بین مسئولین ذی ربط برای تحقق دستورالعملهای ایمنی در شهر نشأت میگیرد. در واقع حدود یک قرن از عمر برخی ساختمانهای غول پیکر تهران میگذرد و هر روز این اماکن تجمعی ناایمنتر میشوند و دریغ از یک اقدام جدی مدیران برای مقاوم و نوسازی این ساختمانها، به راستی باید چه اتفاقی بیفتد تا این کلانشهر از این غول پیکران ناایمن خلاص شود. البته اینکه لیست اسامی ساختمانهای پرخطر تهران اعلام شود یا نشود علاج این درد پر رنج پایتخت نیست مهم این است که مدیران شهری با یکدیگر در یک مسیر قرار بگیرند و به دور از نگاههای سیاسی و شخصی اقدام جدی در زمینه مقاوم سازی ساختمانهای پر خطر شهر انجام دهند.
-
بررسی جامع در رابطه با ساختمانهای نا ایمن انجام نشده
علیرضا زاکانی شهردار تهران است وی در رابطه با ساختمانهای ناایمن با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ گاه بررسی جامع در رابطه با ساختمانهای نا ایمن تهران انجام نشده اذعان داشت: چندی قبل سازمان آتش نشانی شروع به بررسی ایمنی ساختمانها از منظر استانداردهای خود کرد و در نهایت ۱۲۹ ساختمان ناایمن را شناسایی کرد. وی تاکید کرد: از ۲ ماه قبل با هماهنگی ۹ دستگاه فرآیند بررسی و پایش ساختمانهای ناایمن تهران را آغاز که هدف گذاری اولیه ما پایش ساختمانهای بزرگتر از هفت طبقه ۱۶ هزار ساختمان بود که تا به الان ۶۰۰ ساختمان را بررسی مفصل از منظر استانداردهای آتش نشانی و ایمنی سازه کردیم. وی افزود: شهرداری پای کار رفع ناایمنی ساختمانهای تهران است و تلاش میکند شهری ایمن برای شهروندان بسازد.
-
آمار جدیدی از ساختمانهای نا ایمن
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است، وی با بیان اینکه ارزیابی خطر این ساختمانها که تهیه شود به آمار تازهای دست پیدا خواهیم کرد؛ اظهار داشت: این طرح با همکاری سازمان نظام مهندسی، راه و شهرسازی، سازمان آتشنشانی، معاونت فنی عمرانی و معاونت شهرسازی شهرداری تهران، وزارت کار با دبیری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با جدیت پیگیری میشود. به گفته وی، دادستانی کشور هم پیگیر است؛ ضمن اینکه وزیر کشور هم دستورالعمل بسیار خوبی را پس از حادثه متروپل ابلاغ کردهاند که با این ابلاغیه کار پیش خواهد رفت.
-
شورای شهر و شهرداری وظیفه اعلام لیست ساختمانهای نا ایمن را ندارد
مهدی چمران رییس شورای اسلامی شهر تهران است با بیان اینکه هنوز لیست نهایی ساختمانهای ناایمن آماده نیست، گفت: اظهارنظر برای اعلام این لیست از سوی برخی اعضای شورای شهر غلط است. وی افزود: جلساتی در خصوص آماده سازی لیست نهایی ساختمانهای نا ایمن برگزار شده اما هنوز این لیست نهایی نشده و اگر هم نهایی شود از سوی شهرداری نباید اعلام گردد. وی در خصوص اعلام زمان لیست ساختمانهای نا ایمن از سوی برخی مدیران شهری و اعضای شورای شهر نیز گفت: این اظهارنظر کاملاً غلط است و شورای شهر و شهرداری وظیفه اعلام لیست ساختمانهای نا ایمن را ندارد.
-
باید تلاش کرد این ساختمانهای پرخطر را ایمن سازی کنیم
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز اعلام کرده بود که اسامی ۱۲۹ ساختمان پرخطر شهر تهران روز شنبه اول بهمن ماه اعلام میشود که البته در این روز چنین اقدامی صورت نگرفت. این عضو شورای شهر تهران نیز تاکید کرد: اکنون از زمان آخرین مهلتی که سازمان آتش نشانی اعلام کرده مدتها گذشته و ما باید سریع به مردم اطلاع رسانی کنیم و با نصب تابلویی اعلام کنیم این مجموعه اصول ایمنی را رعایت نکرده تا مردم با اطلاع وارد این ساختمانها شوند، این کار باید انجام شود تا ما شاهد از دست دادن عزیزان آتش نشانی نباشیم.