طرح فروش متری مسکن در آستانه اجرا
ایسنا: طرح فروش متری مسکن از طریق بورس، مراحل نهایی خود را سپری میکند و به زودی شکل اجرایی به خود میگیرد؛ از جمله مزایای این طرح میتوان به نوسازی بافتهای فرسوده، پوشش ریسک تورم بازار مسکن و امکان خرید آپارتمان برای متقاضیان مصرفی اشاره کرد.
امکان خرید مسکن به صورت متری به زودی فراهم میشود. این طرح که از شهر تهران آغاز میشود در حال حاضر در سازمان بورس به مراحل نهایی رسیده است. ماه گذشته سازمان بورس اعلام کرد که تا شهریورماه دستورالعمل طرح فروش متری مسکن به تصویب هیات مدیره این سازمان میرسد.
گفته میشود که طرح مسکن متری مراحل کارشناسی و فقهی را گذرانده و هماکنون توسط هیات مدیره بورس در حال بررسی نهایی است.
با توجه به نوسانات قیمت مسکن، برخی از خانوارها توانایی خرید یک آپارتمان کامل را ندارند اما ممکن است بتوانند متراژهای مشخصی از یک آپارتمان را خریداری کنند. در قالب طرح مسکن متری، متقاضیان میتوانند به اندازهی یک یا چند متر از یک واحد مسکونی در یک پروژه را خریداری کنند. در واقع افراد زمین میخرند و از ارزش افزوده آن طی تکمیل مراحل طرح استفاده خواهند کرد.
با استفاده از این طرح امکان سرمایهگذاری و پوشش ریسک نوسان قیمتها در حوزه مسکن برای عموم افراد فراهم میشود و در صورتی که متقاضیان بتوانند یک واحد را در قالب خرید یونیت (واحدی از متراژ) را خریداری کنند نهایتا خانهدار میشوند.
شهرداری تهران اولین پروژه در قالب فروش متری مسکن را در هلال احمر (نواب) به تعداد ۲۰۰ واحد مسکونی در نظر گرفته است. کنترل تورم و جذب نقدینگی در جامعه، رشد تولید مسکن و ساخت مسکن استطاعتپذیر سه هدفی است که دولت سیزدهم و شهرداری در اجرای فروش متری زمین دنبال میکنند.
نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد از جمله مزایای طرح فروش متری مسکن محسوب میشود. البته طبق آخرین آماری که محمد آیینی ـ معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده به دنبال ارایه بسته تشویقی ۱۹ بندی، نوسازی در کل کشور ۴۴ درصد و در ۱۳۲ شهر کشور ۱۴۰ درصد رشد داشته است. در سه ماهه اول پارسال، پروانه نوسازی ۱۱ هزار و ۵۸۵ واحد در بافت فرسوده صادر شد و امسال این رقم به ۱۶ هزار و ۳۴۲ واحد رسید.
فروش آنلاین نان قاعدهمند میشود
اقتصادنیوز: قاعدهمند کردن هزینههایی که اپلیکیشنها در قالب فروش آنلاین نان دریافت میکنند در برنامههای دولت قرار دارد.
امکان خرید اینترنتی نان از طریق اپلیکیشنها و پلتفرمهای فروش آنلاین از جمله خدماتی است که در سالهای اخیر خرید نان را برای متقاضیان آسان کرده است.
با این وجود در مواردی نان از طریق این سایتها بین ۳ تا ۵ برابر قیمت اصلی به فروش میرسد. این هزینهها شامل حمل و نقل، تعرفه سامانه فروش و مالیات است که اخیرا به هزینهها افزوده شده است.
اگر چه خرید اینترنتی نان، زحمت حضور فیزیکی و ماندن در صف را برای مشتریان نانواییها آسان کرده، اما در مواردی متقاضیان از هزینههای بالای این فرایند گلهمند هستند.
در این زمینه سید احسان خاندوزی - وزیر اقتصاد - اخیرا بر تنظیمگری و قاعدهمند کردن هزینههای پلتفرمها و درگاههای اینترنتی فروش نان تاکید کرد و گفت: در ستاد تنظیم بازار این مسئله را مطرح میکنم و اگر مصوبهای باشد آن را اجرا خواهیم کرد.
او در حاشیه جلسه چهارشنبه هیات دولت امروز در جمع خبرنگاران همچنین در واکنش به اقدام برخی پلتفرمها در عرضه گرانتر قیمت نان و همچنین گرانفروشی نان توسط برخی نانواییها، گفت: قیمتگذاری نان به صورت منطقهای انجام میشود و قیمت آن در سراسر کشور یکسان نیست. استانها نانهای منطقهای و محلیشان را با وزن و قیمتهای متفاوت میفروشند. در سیستان و بلوچستان وزن یک چانه نان در حدود یک کیلو و در سایر استانها ۳۰۰-۴۰۰ گرم است. وزارت کشور درخواست افزایش قیمت نان توسط مقامات استانی را پس از بررسی، اعلام میکنند و پلتفرمها و نانوانیها نیز موظف به رعایت قیمت مصوب این وزارتخانه هستند.
وزیر اقتصاد ادامه داد: بنده گزارش قیمتگذاری انواع نان منطقهای و محلی را از وزیر کشور میگیرم و سیستم نظارتی بر نانواییها را ویژهتر میکنم.
سر و سامان دادن به وضعیت فروش اینترنتی نان در شرایطی مطرح میشود که در روزهای اخیر پلتفرمهای فروش اینترنتی مسکن نیز با هشدار پلیس مبنی بر پیروی از دستورالعمل نرخ گذاری و الحاق به سامانه املاک و اسکان وزارت راه و شهرسازی مواجه شدند.