
پیشنهادی که نیامده رد شد
تعداد بازدید : 1
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همان نام باقی می ماند
نویسنده : دریا وفایی / گروه پارلمانی
حدود دوماه پیش از این، زمزمه تغییرنام وزارت فرهنگ و ارشاد شنیده شد، محمد مهدی اسماعیلی آن زمان به تحریم برنامههای فرهنگی و هنری در سال گذشته اشاره کرده بود و گفته بود " تاکنون تحریم ها اجازه نمیداد که فضای فرهنگ و هنر آن طور که باید شکل بگیرد و اکنون یکی از اقدامات لازم، تغییر نام این وزارت خانه است". اسماعیلی البته به نام جایگزینی اشاره نکرد و به بیان این جمله اکتفا کرده بود که " قطعا نام جدید متناسب با نگاههای جدید در حوزه مدیریت فرهنگی و با همراهی دوستان مجلس و براساس لایحه هفتم انتخاب خواهد شد".
طولی نکشید که این صحبت آقای وزیر با واکنش های متعددی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی رسمی و خبری مواجه شد. حتی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز این تصمیم گیری را غیرضروری دانستند و صراحتا موضع خود را اعلام کردند. حالا اما بازهم از گوشه و کنار صحبت هایی پیرامون به جریان افتادن این پیشنهاد به گوش می رسد. به همین منظور به سراغ مرتضی آقا تهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی رفتیم تا آخرین وضعیت آن را جویا شویم.
او دراین باره گفت: این کار انجام نمی شود، من با وزیرصحبت کردم و منصرف شدند.
از آقاتهرانی پرسیدیم" دلیل چنین تصمیمی چه بوده است؟"، پاسخ داد: به هرحال آقای وزیر به نظرش رسیده بود که اگر اسم وزارتخانه تغییرکند بهتر است و خب بالاخره پیشنهاد داده می شود، منتهی متقاعد شدند که این پیشنهاد رد شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی ادامه داد: البته شاید دلیل ایشان این بوده که، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تغییر نام می تواند کارکرد بهتری داشته باشد و اثرگذاریش مطلوب تر خواهد بود، البته خود آقای اسماعیلی بهتر می تواند راج به علت پیشنهادش صحبت کند.
از آقاتهرانی پرسیدیم" دلایل مخالفت شما و متقاعد کردن وزیرچه بود؟"، تصریح کرد: معتقدم با تغییر نام چیزی عوض نمی شود و باید درعمل تغییرات احساس شود.
وی همچنین خاطرنشان کرد: مشکلات و معضلات درجوامع مختلف از جمله کشور ما باید با اقدامات علمی و تخصصی رتق و فتق شود نه با کارهای بیهوده ای مثل تغییراسم. باید به مسائل عقلانی نگاه کرد نه هیجانی.
حالا اگرچه گاه و بیگاه این سوژه دربین رسانه ای ها مطرح است اما طبق آخرین صحبت های رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، نه قرار است جلوی پیشنهادات گرفته شود و نه چنین ایده هایی اجرا شود. به هرترتیب، شاید بهتر باشد درکنار طرح این گونه تصمیمات، به ابعاد مختلف چرایی های آن نیزاشاره شود تا بتوان از برخی اظهار نظرهایی که باعث مخدوش ساختن پیکره فرهنگی این وزارتخانه کلیدی می شود، جلوگیری کرد.