خواب های جدید نتانیاهو در دوران پسا آتش بس
نویسنده : سید امیر میریان / گروه سیاست
توافق آتشبس ۶۰ روزه میان رژیم صهیونیستی و لبنان از ساعت ۴ بامداد روز چهارشنبه به وقت بیروت وارد فاز اجرایی شد و دو طرف درگیر، حملات خود را متوقف کردند. سخنگوی وزارت امور خارجه ضمن استقبال از خبر توقف حملات رژیم اسرائیل علیه لبنان، بر حمایت قاطع ایران از دولت، ملت و مقاومت لبنان تأکید کرد. در این میان نتانیاهو پس از اعلام خبر آتش بس، دلایل متنوعی را برای پذیرفتن آن مطرح کرد ولی یک سخن وی بیشتر از همه قابل توجه است. وی اعلام کرد که این توافق بدین معنا است که ما اکنون تمرکز خودمان را بر تهدید حکومت ایران قرار خواهیم داد. به نظر می رسد مهم ترین هدف بی بی از تمرکز بر ایران، کشیدن پای یک دشمن خارجی برای انحراف ذهن مخاطبین از موضوع اصلی (نتیجه جنگ لبنان) بود.
تمرکز بیشتر بر ایران
وقتی حزب اله به عنوان دست راست منطقه ای جمهوری اسلامی از گردونه نبرد خارج شود، روشن است که دیگر تهدید مستقیم، نزدیک و رو درو با اسرائیل منتفی بوده و نتانیاهو احساس آزادی عمل بیشتری برای مواجه مستقیم با ایران پیدا می کند. هرچه باشد دست اسرائیل در غزه و لبنان به نحوی زیر سنگ بود، در اولی به دلیل وجود گروگانها و دومی هم به علت زرادخانه موشکی و پهپادی حزب اله درست زیر بیخ گوش تل آویو و حیفا اما اسرائیل در برابر ایران چنین معذوریتی ندارد تنها معذوریت بی بی در قبال ایران، همراهی نکردن برخی کشورهای منطقه با آمریکا و اسرائیل برای فشار بر ایران است. ناگفته پیداست که بی صبرانه منتظر آمدن ترامپ و آغاز دور تازهای از سیاست فشار حداکثری است. پرونده هستهای ایران که از غلاف برجام خارج شده و زیر فشار مکانیسم ماشه قرار گرفته، مشغولیت جدید نتانیاهو خواهد شد و به نظر میرسد اجتماعی میان ترامپ و نتانیاهو بر سرگشودن دوباره پرونده هستهای ایران ان صورت گرفته(گرچه اختلافاتی میان آن دو بر سر نوع تقابل با توانمندی هستهای ایران وجود دارد.
تهدید متحدان ایران
نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از اعلام آتش بس رسما اعلام کرد که هدفش از این توافق، جداسازی جبههها و محوسازی حماس است و نهایتا تغییر چهره خاورمیانه است. بنابراین احتمالا در دوران پسا آتش بس، بیبی در اندیشه ضربه زدن به متحدان ایران در سوریه، عراق و یمن خواهد افتاد با توجه به اینکه بعد از اعلام آتش بس، این جبهه ها همچنان در میدان فعال و منتظر کوچکترین نقض از سوی اسرائیل هستند. در همین راستا مقامات عراقی در روزهای گذشته در صحبتهای خود بارها اشاره کردهاند که تلآویو، عراق را تهدید به حمله کرده است. حتی رئیس پارلمان عراق روز یکشنبه خبر داد که پارلمان این کشور قصد دارد جلسهای درباره تهدیدات اسرائیل برگزار کند. هرچند دولت محمدشیاع السودانی هیچ تمایلی ندارد که چنین درگیری با اسرائیل آغاز شود و سعی میکند از اهرم دیپلماسی و سیاست خارجی برای کنترل اسرائیلیها استفاده کند.