نسل فردا گزارش میدهد؛
تعداد بازدید : 0
2 نکته در مورد تهدید جدید صهیونیستها علیه ایران
در روزهای اخیر و در پی سقوط نظام سیاسی سوریه به ریاست جمهوری بشار اسد و متعاقباً حملات گسترده هوایی رژیم اشغالگر قدس به سایتهای موشکی و پدافندی و راداری سوریه در اقصی نقاط این کشور، برخی منابع و مقامهای ارشد اسرائیلی در موضعگیریهای صریحی از احتمال حمله رژیم اشغالگر قدس به سایتهای اتمی کشورمان سخن گفتهاند. در این رابطه، اسرائیل کاتس وزیر جنگ رژیم اشغالگر صهیونیستی نیز در موضعگیریهایی به این مسئله اشارهکرده است.
حتی دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا نیز وقتی با این سؤال رو به رو شد که آیا حملهای علیه تاسیسات اتمی ایران در پیش است؟ پاسخ داد که مایل نیست در این رابطه صحبت کند. برخی محافل غربی از رایزنیهای صهیونیستها با دولت آمریکا در این رابطه خبر میدهند با این همه، در رابطه با گزاره مذکور و طرح تهدیدات مختلف از سوی صهیونیستها علیه کشورمان، توجه به 2 نکته ضروری به نظر میرسد. اول اینکه باید توجه داشته باشیم از همان نخستین سالهایی که پرونده اتمی ایران از سوی صهیونیستها و قدرتهای غربی برجسته سازی شد، همواره این گزاره مطرح میشد که امکان دارد تاسیسات اتمی کشورمان هدفِ حملات رژیم اشغالگر قدس قرار گیرند. از این رو، این تهدید همواره مطرح بوده است. در این چهارچوب، ایران سالهاست که تاسیسات اتمی خود را در مکانهایی امن نیز دل کوهها و یا دهها متر زیر زمین مستقر کرده است. در عین حال، این تاسیسات به نحوی پراکنده در اقصی نقاط ایران قرار گرفتهاند. موضوعی که با توجه به گستره جغرافیایی قابل توجه کشورمان ابعاد جدی و مهمی را به خود میگیرد و حمله به سایتهای اتمی ایران را به گزینهای پُرریسک تبدیل میکند. زیرا هر حمله خارجی علیه سایتهای هستهای ایران در صورتی موفق خواهد بود که به کل توان اتمی ایران را هدف قرار دهد. این در حالی است که تنوع سایتهای هستهای کشورمان در اقصی نقاط ایران، عملاً تحقق این گزاره را به امری سخت و پیچیده و بعید تبدیل میکند. نکته دوم اینکه ایران به طور قطع برنامه ریزیهای لازم را برای شرایط بحرانی و سخت انجام داده است و این طور نیست که سناریوی اقدامات خرابکارانه احتمالی قدرتهای غربی و صهیونیستها علیه سایتهای اتمی خود را مورد توجه قرار نداده باشد. از این رو، ماجراجوییهای احتمالی از سوی این دسته از کنشگران علیه توان هستهای کشورمان میتواند صورت حسابهای سنگینی را روی دست آنها قرار دهد وعملا فضایی را به وجود آورد که ایران را در تغییر دکترین اتمیاش، مصممتر سازد.
موضوعی که به شدت میتواند برای غرب و صهیونیستها مضر و خسارتبار باشد. نباید از یاد ببریم که نهادهای غربی بارها تاکید کردهاند که ایران گرایشی برای دستیابی به سلاحهای اتمی ندارد با این حال، انجام ماجراجویی علیه این کشور، میتواند منطق مستحکمی را در اختیار تهران قرار دهد تا در دکترین اتمیاش تغییر ایجاد کند. گزارهای که البته از منظر بنیادهای علم سیاست و روابط بین الملل، کاملاً منطقی به نظر می رسد.