سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت:
تعداد بازدید : 0
آنفلوانزای فصلی را جدی بگیرید
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از شیوع بالای سویه H1N1 آنفلوانزای فصلی خبر داد و خواستار اجتناب از حضور در مکانهای شلوغ و استفاده از ماسک شد.
گروه جامعه - رجانیوز: آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است که به دستگاه تنفسی شامل بینی، گلو و ششها حمله میکند.در اکثر بیماران خود به خود بهبود پیدا میکند ولی بعضیاوقات آنفلوانزا و عوارض آن میتواند کشنده باشد.اکثر بیماران مبتلا به آنفلوانزا بدون درمان بهبودی مییابند و نیازی به مراجعه به پزشک ندارند.
بیماران در عرض یک هفته بهبودی مییابند ولی علائم سرفه خشک ممکن است چندین هفته طول بکشد. عامل بیماری آنفلوانزا ویروس آنفلوانزا از طریق هوا مثل سرفه، صحبتکردن یا عطسه منتقل میشود و ویروس از طریق تنفس وارد بدن میشود؛ یا از طریق گوشی تلفن یا کیبورد رایانه و تماس دست با چشم، بینی یا دهان به فرد منتقل میشود.فرد مبتلا یک روز از قبل ظهور علائم بیماری و یک هفته بعد از ظهور علائم ویروس را منتقل میکند.
علائم آنفلوآنزاعلائم در اول بیماری شبیه سرماخوردگی معمولی است که شامل آب ریزش بینی، گرفتگی بینی و گلودرد، تب بالاتر از 38 درجه، درد عضلات، لرز و عرقکردن،سرفه خشک و مقاوم، خستگی و ضعف است.قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H1N1 آنفلوانزای فصلی خبر داد و خواستار اجتناب از حضور در مکانهای شلوغ و استفاده از ماسک شد.
مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، اظهار کرد: یافتههای ما نشان میدهد که در هفته آخر آذرماه، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونتهای تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوانزا بوده است. نوع غالب آنفلوانزا نیز از نوع A و زیرگونه H1N1 است که همان آنفلوانزای فصلی است.