در سمینار آموزش و انتقال تجریه موسسه مطبوعاتی نسل فردا مطرح شد:
تعداد بازدید : 1
تغییر مسیر به سوی موفقیت
نویسنده : یلدا توکلی/ گروه فرهنگ و هنر
سمینار رایگان آموزش و انتقال تجریه توسط موسسه مطبوعاتی نسل فردا و با همکاری اداره کل پست استان اصفهان برگزار شد. سمینار علمی تخصصی تکنیکها و روشهای مدیریت تغییر با حضور دکتر محمد میاندوآبی، مشاور و مدرس در حوزه های مدیریت و سازمان برگزار شد.
تغییر به معنای پوست انداختن
در واقع تغییر تنها ثابت جهان است و سرعت اتفاق افتادن تغییرات در فعالیتهای ما مستلزم تدوین یک استراتژی مدیریتی است تا ما را قادر سازد با وجود تفاوت در مناطق زمانی، هماهنگ با یکدیگر کار کنیم . استراتژی مدیریت تغییر در بخش منابع انسانی نیز میتواند سازمانها را قادر سازد تا بدون اینکه عقب بمانند، همراه با نیازهای بازار رو به جلو حرکت کنند.کسب و کارهای امروزی به خوبی میدانند که تغییر به معنای پوست انداختن و تازه شدن است. پس اگر تغییرات به خوبی انجام شوند، پیشرفت جمعی را به همراه دارند و اگر به درستی اجرا نشوند، سازمان سقوط خواهد کرد!
سیستمها و استراتژیهای جدید میتوانند برای سازمان بسیار مخرب باشند. اما مدیریت تغییر این اطمینان را میدهد که انتقال به فرآیندهای جدید بدون مشکل پیش خواهند رفت. در سالهای اخیر، فرآیند مدیریت تغییر به طور فزایندهای به یک بخش مهم در کسب و کارها تبدیل شده است.
تکنیک باید به مهارت و توانایی برسد
محمد میاندوآبی، در این سمینار با تاکید بر اینکه تکنیک باید منجر به مهارت و توانایی شود گفت : هر چقدر مطالعه کنیم اما دانش را به کار نبندیم دانش، آفت میزند و این آفت معمولا پنهان است و در آخر خود را نشان می دهد.
در واقع دانش را تا انجام ندهی و به کار نبندی آفت است، البته باید با تمام وجود و عشق کار کرد چرا که اگر به کار دل نبندی و بخواهی فقط روزهای هفته را زود سپری کنی تا به روز استراحت برسی زمان انجام آن هر چه زود تر تمام شود، به کار ما آفت زده می شود .
موفقیت یک مسیر است
وی در ادامه به موفقیت اشاره کرد و گفت : موفقیت یک مسیر است که باید آن را پیدا کنیم چرا که کمال گرایان مسیر موفقیت را پیدا کرده و در آن قرار میگیرند.
موفقیت نوعی رضایت از وضعیت موجود است که شامل دو چیز می باشد .
( آنچه میخواستم باشم و آنچه میخواهم باشم )
وی با تاکید بر اینکه در مسیر موفقیت برداشتن، گام های کوچک مهم است افزود: عامل موفقیت نکات کوچک است چرا که طولانیترین مسیرها با یک اقدام شروع می شود، اقدامات کوچک و البته در پی هم.
تغییر یک دقیقه ای نیست
مشاور و مدرس در حوزه های مدیریت و سازمان در ادامه در خصوص معرفی بیشتر تغییر اذعان داشت : لازمه رشد در دنیای امروز تغییر و لازمه تغییر فشار است .
در حقیقت تغییر یک فرایند سه مرحله است که شامل( آب شدن ، قالب گرفتن و منجمد شدن یا تثبیت سازی ) است.
البته یادمان باشد که هیچ چیز ثابت نیست و هیچکس کامل نیست ، برای تغییر باید به فرصت تغییر نیز توجه کرد و به سال دیگر و فردا و یا سر ماه فکر نکرد بلکه، همین لحظه تغییر کن و بدان، عمیق ترین نوع تغییر ، تغییر هویت و باور طرف است.
مسائل جدید را با سطح فکر قدیم نمیتوان حل کرد
میاندوآبی همچنین گفت: اولین تغییر در زندگی تغییر مفاهیم سنتی و کاربردی کردن آن در زندگی است چرا که هر چقدر دانش داشته باشی در هر زمینه مهارت، تا وقتی نگرش ما تغییر نکند این دانش سودی ندارد و البته باید نگرشهای خود را با تمرین ، حرکت و به دست آوردن تجربه، تجربه، تجربه، تغییر داد.
دو روش کسب تجربه
وی افزود: برای کسب تجربه دو روش وجود دارد که ، روش اول کسب تجربه ( زمان زیاد با هزینه کم) و روش دوم (کسب تجربه در زمان کوتاه و با هزینه بالا) است .
که در روش اول میتوان در کنار آدم های با تجربه حرکت کنیم و فقط یاد بگیریم و در روش دوم از مشاور در حوزه فردی و سازمانی استفاده کنیم. در واقع در دوران امروز آدم با تجربه سن و سال دار نیست و تجربه به سن نیست باید از تجربه هم استفاده کنیم .
برای تغییر نیازمند ۵ متخصص هستیم
وی یاد آور شد: برای تغییر نیاز است بدانی
اول کجایی و البته برای تغییر به ۵ متخصص نیاز داریم که شامل (مدرس ، مشاور ، محقق، مربی و منتور یعنی کسی که در یک زمینه فوق العاده تجربه دارد ) می شود .
باور را باور کنیم
وی در خصوص باورها نیز گفت: اگر باورمان کوچک باشد خیلی فرصت ها را نمیبینیم
باید باورت را نسبت به یک موضوع و خودت تغییر بدهی و افکار قالبی تاریخ گذشته را بشکنی .
دارایی در موج سوم اطلاعات است
میاندوآبی ادامه داد: در حال حاضر دنیا شده دنیای اطلاعات و هر چقدر در هر زمینه اطلاعات بیشتر داشته باشی برنده تر هستی
خودباوری را تقویت کن
وی در خصوص خود باوری نیز تصریح کرد: اولین باور غلط این است که فکر کنیم افراد موفق مربوط به شرکت های خاصی هستند ، در حالی که باید شروع کرد و از گام های کوچک شروع کرد و چیزی را یاد بگیرید که قرار است انجام دهید.کار را انجام بده و برنامه ریزی کن برای انجام کار از (مدرس، مشاور، محقق، مربی و منتور یعنی کسی که در یک زمینه فوق العاده تجربه دارد ) حتمی بهره برداری کن و این را بدان، وقتی به کارت باور داری باید جلو بروی و همه چیز را تحمل کن حتی تمسخر دیگران را ، و بدان به جایی میرسی که شما افتخار میکنی و دیگران تعجب.
گاهی برخی از باورهای غلط آن چنان شما را از حرکت باز
می دارند که خودتان باورتان میشود که نمیتوانم و لازم است این باورها را در ذهنمان بازبینی کنید .
انسانها و شرکتهای موفق عجیب و غریب نیستند، بلکه باورهایشان را تبدیل به برنامه، اقدام و خروجی میکنند. مراقب باشیم گرفتار دانش افزایی نشویم و از این پس بیشتر تلاش کنیم آنچه را بلد هستیم اجرایی کنیم و جمله مخرب (ما ایرانی ها اینجوری هستیم) را ترک کنیم ، جمله ای که مثل پتک بر سرمان میکوبیم و باورمان میشود بی لیاقت هستیم .
کوتاهی اول تقصیر خودت است
وی افزود: یکی از باورهای غلط که شما را با خیال راحت روی صندلی مینشاند این است که برای آرامش خود کوتاهی و تقصیر را گردن دیگران می اندازیم ، یکی از باورهای مخرب این است که نشستی یکی تو را نجات دهد، قدرت مندانه خودت را تغییر بده.
الگو برداری یکی از مدل های خوب تغییر
وی از الگو برداری به عنوان یکی از مدل های خوب تغییر نام برو و گفت: اما قبل از الگو برداری دو مرحله وجود دارد
۱ الگو یابی (نقاط قوت و ضعف و امکانات و ظرفیت خودمان را بشناسیم )
۲ الگوبرداری (از الگو برداری درست استفاده کنیم)
در الگو یابی ، در باره هر موضوعی که میخواهیم تغییر ایجاد کنیم ، الگوهای مختلف و حتی متضاد را پیدا کنیم .
و در الگو شناسی ، نقاط قوت و ضعف تمام الگوها را بررسی کنیم، امکانات و ظرفیت های خود را بررسی کنیم و از ترکیب این موارد به الگوی اختصاصی خود دست یابیم و حالا حق بهره برداری داریم .