
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان
تعداد بازدید : 0
احیای 500 هکتار اراضی بیابانی استان همدان
نویسنده : مریم بیگدلو / گروه استان ها
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی استان احیا شده و در حال حاضر از وضعیت خیلی خوبی برخوردار است.
اسفندیار خزایی گفت: در سال ۱۴۰۳ اهم فعالیتهای منابع طبیعی حول محور جنگل، مرتع و آبخیزداری با رویکرد حفظ، احیا، توسعه و بهرهبرداری است.
وی با بیان اینکه به منظور حفاظت از عرصههای منابع طبیعی تثبیت مالکیت انجام شده است افزود: ۸۷۰ هزار هکتار رفع تداخل و اسناد دفترچهای در همدان صادر شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در بخش دیگر از سخنانش به تعیین تکلیف مرزهای استان اشاره کرد و گفت: مرزهای استان با استانهای همجوار تعیین شده و تنها در دو قسمت این مهم در حال انجام است.
وی در ادامه با تاکید بر اهمیت حوزه جنگل خاطرنشان کرد: ۴۳ هزار و ۶۷۳ هکتار، مساحت اراضی جنگل، ذخایر و پارکهای جنگلی استان است اگرچه نکته قابل توجه در این باره میزان مستثنیاتی است که از ملی بیشتر است و حفاظت را کاری دشوار کرده است.
خزایی با بیان اینکه استان همدان کم جنگل با گونههای بسیار ارزشمند است گفت: تنوع زیستی بالایی از نظر گیاهی در استان داریم.
وی در بخش دیگر با تاکید بر اینکه جنگلها و مراتع در فصل خشکسالی بعضاً چار حریق میشوند تصریح کرد: سال گذشته همکاران منابع طبیعی مجدانه در خاموشی حریق اقدام کردند اگرچه در این بین کمکهایی از سوی سازمانها و نهادهای انجام شد همچون هیأت کوهنوردی همدان.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان در حوزه مراتع نیز یادآور شد: ۶۵۵ هزار هکتار مساحت مراتع استان است به طوری که بیش از یکهزار و ۶۵۸ گونه گیاهی دارد به عبارتی تنوع زیستی مراتع استان بسیار بالاست که از نظر گیاهی و دارویی حائز اهیمت هستند.
وی با اشاره طی دو سال گذشته تقویم کوچ در استان رعایت شده است اضافه کرد: کوچ تابع اقلیم است از این رو برای رفع بخشی از مشکلات کوچ عشایر باید قوانینی وضع شود همچنین دولت اهتمام ورزد تا موانع موجود حل شود.
خزایی در قسمت دیگر به حوزههای آبخیزداری پرداخت و گفت: ضمن اینکه استان یکمیلیون و ۹۴۴ هزار هکتار مساحت دارد که یکمیلیون از این اراضی مستعد اجرای عملیات آبخیزداری هستند؛ باید توجه کرد که همدان در یک فلات بلندی واقع شده از همین رو از هیچ استانی به همدان آب وارد نمیشود اما بعضاً به استانهای دیگر حتی به خلیج فارس و خزر آب منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه آب ستون زمین است اظهار کرد: اگر بیش از تغذیه آب از زمین خارج شود فرونشست رخ میدهد همچون منطقه قهاوند که دچار بیابانی شدیم تاکنون ۲۶ هزار هکتار از اراضی استان بیابانی شده است.مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه ۵۰۰ هکتار از اراضی بیابانی استان احیا شده و در حال حاضر از وضعیت خیلی خوبی برخوردار است گفت: فرسایش یک فرایند طبیعی است، اما فرسایش مجاز و غیرمجاز داریم که فرسایش غیرمجاز به واسطه انسان رخ میدهد.
وی در ادامه به طرح کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و افزود: در این طرح سهمیه استان بیشتر از استانهای همجوار است به نحوی که خیلی خوب ورود کردیم اگرچه لازم است در آینده اهتمام ویژهای در این حوزه داشته باشیم.
خزایی خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۲ اراضی ملی استان کاداستر و بیش از ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی شناسایی شد همچنین ظرف دو سال قانون رفع موانع تولید به مرحله اجرا رسید
وی یکی از مزایای اعمال این دو قانون را جلوگیری از زمین خواری دانست و متذکر شد: دست زمین خواران از تصاحب اراضی همدان کوتاه شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در پایان یادآور شد: در سال جاری ۶۵۱ فقره پرونده تخریب و تصرف اراضی به مساحت ۷۴۴ هکتار در استان تشکیل شده همچنین ۴۶۹ هکتار به مساحت ۷۰۶ هکتار خلعید صورت گرفته است.