فروش اینترنتی طلا ممنوع است
ایرنا: نایب رئیس اتحادیه طلا و جواهر گفت: تاکید داریم که فروش اینترنتی طلا یا فروش از طریق اینستاگرام ممنوع و خلاف قانون است؛ بنابراین مردم از طریق فضای مجازی به هیچ عنوان طلا خریداری نکنند. وی اظهار داشت: طلافروشان در حال حاضر موظف به اعمال مالیات بر ارزش افزوده در معاملات هستند و برای حذف این مالیات منتظر دستورالعمل و ابلاغیه سازمان امور مالیاتی هستیم که احتمالاً ابلاغ آن، ۶ ماه دیگر خواهد بود. محمد کشتیآرای درباره کسر هزینه مالیات بر ارزش افزوده که چند روز گذشته از معاملات طلا حذف شد، اظهار داشت: مردم باید توجه داشته باشند که حذف مالیات بر ارزش افزوده از طلا هنوز ابلاغ نشده است، بنابراین تا زمانی این قانون ابلاغ نشود، از هزینه معاملات کسر نخواهد شد. وی ادامه داد: تا زمانی که قانون جدید ابلاغ و اجرا نشده قانون قبلی به قوت خود باقی است.
مجوز احداث نیروگاه برای صنایع صادر شد
شهر خبر: مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی ایران گفت: مجوز لازم برای احداث نیروگاه توسط صنایع بزرگ صادر شد. محسن طرزطلب افزود: صنایع بزرگ و پرمصرف فولادی، معدنی و فلزی از مدتی پیش درخواست مجوز برای احداث واحدهای خودتامین و خود مصرف برق داشتند که مورد بررسی قرار گرفته بود. وی ادامه داد: وزیر صنعت، معدن و تجارت طی جلسهای که با این صنایع داشت ۱۳ درخواست را مورد بررسی قرار داد و در نهایت لیستی آماده و به وزارت نیرو ارسال شد. مدیرعامل برق حرارتی گفت: روز شانزدهم تیرماه معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت درخواست صدور مجوز ۱۰ هزار و ۵۳۶ مگاوات ارائه داد که روز گذشته موافقت اصولی آن صادر شد. طرزطلب ادامه داد: فولادمبارکه برای یک هزار و ۵۰۰ مگاوات ظرفیت جدید، منطقه ویژه خلیجفارس برای یک هزار و ۵۰۰ مگاوات، آلومینیوم المهدی برای ۵۰۰ مگاوات، چادرملو برای هزار مگاوات و گلگهر فاز ۲ برای یک هزار و ۳۰۰ مگاوات از جمله صنایعی بودند که درخواست داشتند. وی گفت: ما موافقتنامه اصولی را صادر کرده و به علاقهمندان اعلام کردیم که مساعدتهای لازم جهت تسریع در کار انجام خواهد شد. طرزطلب گفت: ما واحدهای گازی در اختیار خود داریم که میتوانیم آنها را در اختیار شرکتهای فولادی و معدنی قرار دهیم تا تبدیل به سیکل ترکیبی شوند.
لاستیک خارج از سامانه فروخته نمیشود
پارسیک: رئیس اداره لجستیک و زیر ساختهای تجاری وزارت صمت گفت: از یک سال و نیم پیش ارز دولتی لاستیک حذف شده و تا پایان سال گذشته تمام لاستیکهای دولتی در سامانه بین مصرف کنندگان توزیع شد. محمد علی امامی درباره مشکلات بازار لاستیک بیان کرد: عرضه حواله به لاستیکهایی مربوط است که با ارز دولتی وارد کشور میشدند و حدود یک سال و نیم است که ارز دولتی یا همان ۴۲۰۰ تومان به واردات لاستیک تخصیص داده نمیشود. عدهای از وارد کنندگان در زمان حذف ارز دولتی لاستیک، ارز دریافت کرده بودند، اما لاستیکی وارد کشور نکرده بودند. با توجه به دستور وزیر راه و شهرسازی به جای اخذ مابهالتفاوت آنها را وادار به واردات کنید. رئیس اداره لجستیک و زیر ساختهای تجاری وزارت صمت ادامه داد: مدت زمان مشخصی به واردکنندگان مذکور فرصت داده شد تا به ازای ارزی که دریافت کرده بودند لاستیک وارد کشور کنند. بر اساس این خبر، با توجه به حجم کمی از لاستیک که وارد کشور شد میتوانیم بگوییم تا پایان سال گذشته تمام لاستیکهای ذکر شده وارد کشور شده و با شرایط مشخصی بین مصرف کنندگان توزیع شد.
خودروهای خارجی ارزان نمیشوند
تسنیم: دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، با اشاره به وضعیت بازار خودروهای خارجی و پیش بینی افزایش یا کاهش قیمت خودرو، گفت: با وجود اینکه دلار در کانال ۲۰ هزار تومان قرار دارد، حتی اگر واردات هم آزاد شود، قیمت خودروهای خارجی کاهش پیدا نمیکند. مهدی دادفر با بیان اینکه مسئولان به دنبال احیای مذاکرات برجامی هستند که با احیای آن واردات خودرو آزاد و دلار ارزان خواهد شد، گفت: اگر مذاکرات برجامی احیا شود میتوان امیدوار بود که واردات خودرو آزاد شود اما در مورد قیمت خودروها در بعد از آزادسازی واردات نمیتوان نظری داد و بعید است قیمتها کاهش یابد. دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به اینکه ارزانی در خصوص قیمت در راه نخواهد بود، گفت: آزادسازی واردات باعث میشود خودروهای خارجی در کشور تردد کنند و تاثیری در قیمت آنها نخواهد داشت. تا قبل از اینکه واردات خودرو ممنوع شود بیش از ۱۸ هزار نفر در بخش تجارت و خدمات بازرگانی و فروش خودروهای خارجی مشغول به فعالیت بودند. او ادامه داد: پس از اینکه واردات ممنوع شد اکنون این اشتغال به ۲ هزار نفر رسیده است و ۱۶ هزار نفر در این حوزه بر اساس سیاستهای دولت دوازدهم بیکار شدند.
تقاضای کاذب سیمان و فولاد را گران کرد
مهر: عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس میگوید کاهش تولید و بار روانی ناشی از احتمال تعطیلی واحدهای تولیدی موجب افزایش قیمت سیمان، فولاد و میلگرد شده که در صورت تداوم این وضعیت آسیبهای بسیاری به وجود میآید. فرهاد طهماسبی گفت: با فرارسیدن پیک گرما از اواسط خرداد مصرف برق به صورت تصاعدی افزایش یافت و از آنجا که دولت برنامهریزی مناسبی برای رشد تولید برق متناسب با نیاز کشور نداشت و سیاستگذاریها اشتباه بود، با خاموشیهای بسیاری در سطح کشور اعم از قطعی برق خانهها و واحدهای تولیدی روبه رو شدیم. نماینده مردم نی ریز، استهبان و بختگان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه خود با رئیس هیات عامل ایمیدور، یادآور شد: رئیس هیات عامل ایمیدور در این نشست مطرح کرد که با وجود اینکه هزینه تولید برق به طور مثال 400 تومان است، دولت برق تولیدی را با رقمهای پایینتری خریداری میکند.