از بحران سیاسی-اقتصادی لبنان درتحلیل «گاردین»:
تعداد بازدید : 0
انفجار «بمبِ لبنانی» در منطقه
روزنامه «گاردین» در گزارشی، به بررسی بحران سیاسی و اقتصادی لبنان پرداخته و به طور خاص، این بحران را که مخصوصاً از منظر اقتصادی، ابعاد گسترده و پیچیدهای دارد (به گفته بانک جهانی، بحران اقتصادی لبنان، یکی از بدترین بحرانهای اقتصادی جهان در ۱۵۰ سال اخیر است)، حامل تبعات و پیامدهای منفیِ منطقهای و بینالمللی ارزیابی کرده است.
گاردین در این رابطه مینویسد: «در بحبوحه مشکلات و بحرانهای فراوانی که جهانِ کنونی با آنها دست و پنجه نرم میکند، بحرانِ لبنان، توجهات به نسبت کمتری را به خود جلب کرده است. در این زمینه به طور خاص اینطور به نظر میرسد که رسانههای بین المللی، چندان به این بحران، آنگونه که باید و شاید، توجه نکرده و نمیکنند. بدون تردید این امر یک اشتباه بزرگ است. در این راستا، چندان دور از انتظار نیست که شاهد باشیم دولت لبنان تا مدتی دیگر به یک دولتِ ورشکسته تبدیل شود و به نوعی در ردیف کشورهایی نظیر لیبی و یمن قرار بگیرد. بدون تردید این مساله یک بحران فاجعه بار برای لبنان است با این حال، همانگونه که تاریخ تاکنون به ما در نمونههای مشابه نشان داده، این بحران میتواند برای منطقه و دیگر بخشهای جهان نظیر قاره اروپا نیز دردسرساز باشد.
به استناد گزارش فرارو، بحران لبنان، ابعاد مختلفی دارد. شاید بدترین جنبه از بحران لبنان، هزینههای انسانی آن باشد. واحد پول لبنان (پوند) در ۱۸ ماه گذشته، کاهشِ ارزش ادامه داری را تجربه کرده و بر اساس ارزیابیها، بیش از ۹۰ درصد از ارزش خود را از دست داده است. امری که خسارات و آسیبهای زیادی را متوجهِ خانوادههای عادی لبنانی کرده است. حدوداً ۳۰ درصد از کودکان لبنانی، با گرسنگی سر بر بالین میگذارند (بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد). بیشتر خانوارهای لبنانی با کمبود غذا دست و پنجه نرم میکنند و حداقل نیمی از جمعیت لبنان نیز به دامانِ فقر رانده شدهاند.
ابرتورمِ موجود در لبنان به همراه بحران شیوع ویروس کرونا در این کشور، و مدیریت غیرمسوولانه سیاسی و مالی در آن، همه و همه موجب شدهاند تا یارانههایی که از سوی دولت لبنان در مواردی نظیر مواد غذایی، سوخت و دارو و درمان ارائه میشدند، دیگر قابل ارائه نباشند. در این چهارچوب، بسیاری از افرادی که بیماریهای مرگبار نظیر بیماری دیابت و یا مشکلات قلبی داشتند، دیگر .....