ادامه از صفحه یک:
1 - چرت زدن: چرت زدن بد نیست، اتفاقاً مزایایی هم دارد. اما اگر در زمان نامناسب چرت بزنید میتواند باعث بیخوابی در شب شود. چرتهای طولانی و چرت بعد از ظهر میتواند باعث شود که شما شب کمتر بخوابید، بد بخوابید و در طول شب به دفعات بیدار شوید. زمان چرت زدن باید بین 20 تا 30 دقیقه باشد. و سعی کنید هر روز در ساعت مشخصی چرت بزنید.
2 – اضطراب: اضطراب میتواند باعث ایجاد اختلال در خواب شود. طبق تحقیقات، 24 تا 36 درصد افراد مضطرب بیخواب هستند. اضطراب همچنین منجر به افزایش برانگیختگی و هوشیاری میشود که میتواند خواب را بیشتر به تأخیر بیندازد.
3 – افسردگی: طبق تحقیقات صورت گرفته، 90 درصد افرادی که دچار افسردگی هستند نیز مشکل بیخواب دارند. بیخوابی، نارکولپسی، اختلال تنفس در خواب و سندرم پاهای بی قرار در این افراد گزارش شده است.
رابطه بین مشکلات خواب و افسردگی موضوعی پیچیده است. به نظر میرسد افسردگی با اثرات هورمونی ریتم شبانه روزی را مختل میکند. التهاب، تغییر در مواد شیمیایی مغز، عوامل ژنتیکی و موارد دیگر ممکن است بر روی رابطه خواب و افسردگی تأثیر بگذارند.
4 – کافئین: به طور متوسط، نیمه عمر کافئین 5 ساعت است. بنابراین جای تعجب نیست که حتی 200 میلی گرم کافئین (حدود 16 اونس قهوه دم کرده) 16 ساعت قبل از خواب ممکن است بر خواب شما تأثیر بگذارد.
5 - نگاه کردن به صفحه نمایش: گوشی موبایل را کنار بگذارید. نور آبی که از تلفنها، تبلتها، لپ تاپ و صفحههای تلویزیون ساطع میشود، تولید ملاتونین را سرکوب میکند و باعث کاهش احساس خواب آلودگی میشود و در نهایت یکی از علل احساس خستگی و بیخوابی است.
6 - سایر اختلالات خواب: سندرم فاز خواب تأخیری تنها اختلالی نیست که میتواند باعث ایجاد اختلال در خواب شود. آپنه خواب و سندرم پاهای بیقرار نیز از دیگر عوامل ایجاد اختلال در خواب هستند.
7 - رژیم غذایی: پژوهشگران نتیجه گرفتند که تغییرات رژیم غذایی ممکن است به افراد مبتلا به اختلالات خواب کمک کند.
www.healthline.com/health/healthy-sleep/tired-but-cant-sleep#takeaway