پیگیری نسل فردا از ماجرای «اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه»؛
تعداد بازدید : 3
ادغام پنهان یا ضرب افکار!
نویسنده : دریا وفایی / گروه جامعه
چندی پیش از سوی تعدادی از نمایندگان، طرحی مبنی بر «اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه» ارائه شده که بلافاصله با واکنشهایی از سوی جامعه روانشناسان و مشاوران کشور مواجه گردید. محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور با غیرضروری خواندن چنین طرحی گفته «اعطای مجوزمشاوره به حوزه علمیه موازی کاری بیش نیست و هیچ ضرورتی ندارد». او در توضیحات بیشتر بیان داشته است: براساس این طرح، صلاحیت دادن مشاوره با رویکرد دینی و اسلامی به صورت مستقل دراختیار مرکز مدیریت حوزههای علمیه قرار میگیرد. اما سازمان نظام روانشناسی با این طرح مخالف است و لزومی ندارد که چنین طرحی ارائه شود. حاتمی تاکید کرده است: چنین کاری اصلاً صحیح و درست نیست. در هیچ کشوری چنین چیزی سابقه ندارد که مسئولیتهای یک سازمان را به سازمان دیگری واگذارکنند.
این موارد و دیدگاههای رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور را در مجلس با برخی نمایندهها مطرح کردیم؛ «آیا اعطای مجوز مشاوره به حوزه علمیه چه ضرورتی دارد؟» بعضیهایشان، یا از چنین طرحی بی اطلاع بودند یا ترجیح دادند صحبتی نکنند. با این حال سید کاظم موسوی نائب رئیس کمیسیون اقتصادی که از جامعه روحانیون نیز هست، به پرسش ما پاسخ داد؛ «پرسش سختی است، اما خب مشاوره چیز خوبی است».
وی همچنین ادامه داد: بالاخره خداوند در قرآن میفرماید، وشاورهم فی الناس، یا علی الناس. نتیجتاً اگر حوزه علمیه مثلاً در مشاورههای مجلس یا کمیسیونها مشارکت کند نه تنها در اینجا موازی کاری نیست بلکه علم افزایی و ضرب افکار است.
نماینده مردم اردبیل در مجلس یازدهم ادامه داد: لذا من طرح را موازی کاری نمیدانم مگر اینکه حقوق کسی تضییع شود، که مثلاً بعداً بگویند پس وظیفه مجلس چه بوده یا حوزه دراین وسط چه کاره است، درصورتی که حوزه و مجلس یکی است و فرقی نمیکند.
نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: بازهم می گویم موازی کاری نیست مگر اینکه اغراضی درمیان باشد. یا مثلاً مطالبی و مواردی در موضوع باشد که موضوع واقعی و اصل کلمههای اسلامی و الهی و مشاوره و تعاون به یکدیگر را زیر سؤال ببرد، اگر این باشد خطرناک است.
موسوی دربخش دیگری از صحبتهایش در واکنش به انتقاد رئیس سازمان روانشناسی کشور اظهار داشت: چگونه است که مؤسسات خصوصی مجوز صدور فلان مشاوره را دارند، آن وقت درحوزه علمیه این قدرت و اجازه را نداشته باشند؟ به نظر من این صحبت و اعتراض به صلاحی نیست که داشتهاند.
وی تصریح کرد: آیا حق کسی تضییع میشود؟ چگونه خودشان از جاهای مختلف مجوز میگیرند؟ چگونه است که الان در جامعه شاهدیم که مراکز مشاوره مجوزهایشان را از جاهای مختلف میگیرند بنابراین حوزه علمیه نیز، میتواند مجوز بدهد و هم میتواند درمقام مشاوره قرار بگیرد.
نماینده مردم اردبیل در مجلس یازدهم یادآور شد: حوزههای علمیه ما مهد فقه و فقاهت ماست و مجلس و کمیسیونها اگر قوانینی را وضع میکنند شما بدانید که برگرفته از حوزه علمیه ومهد فقه و فقاهت یعنی همان قم و مشهد و نجف است که بالاخره علما دربیشتر اوقات به ما کمک میکنند. لذا به نظرمن صدور مجوز هم چه اشکالی دارد و اصلاً موازی کاری نیست.
به هرترتیب، حالا باید منتظر پاسخ ریاست مجلس به نامه اعتراضی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور بود. اینکه چنین تصمیمی چه سرنوشتی پیدا میکند و به قول برخی چنین روالی ادغام پنهان است یا ضرب افکار بایاد منتظر بود.