![](/Resource/images/titrbullet.png)
بررسی چند دیدگاه نزد بهارستان نشینان در خصوص «لایحه حجاب»؛
تعداد بازدید : 4
اختلاف نظرها درباره فوریت بالا گرفت!
نویسنده : دریا وفایی / گروه پارلمانی
پسازاینکه لایحه دوفوریتی حجاب از سوی نمایندگان رد شد و محتوای آن را غیر کارشناسی خواندند، دبیر کارگروه زیست عفیفانه شورای فرهنگ عمومی درباره اصلاحات لایحه عفاف و حجاب گفته که «باید مجازات تبعید هم به آن اضافه شود». مهدی بیاتی از اینکه لایحه مذکور فاقد برخی تنبیههای سنگین است گلایه کرده و اظهار داشته است: متأسفانه مجازات بازدارنده مؤثری در این لایحه قید نشده و باید چند موردِ اثرگذار به آن اضافه شود.
«برخورد قضائی» با رسانههایی که در خصوص ضررهای بیحجابی آگاهسازی چندانی ندارند و مشارکت مردم و حمایت از آنها برای مقابله با بیحجابی و دفاع مشروع آمر یا ناهی از خود، نیز از دیگر پیشنهادها او برای اصلاح لایحه عفاف و حجاب است.
اما این صحبتهای دبیر کارگروه زیست عفیفانه با مخالفتهای صریحی از سوی برخی بهارستانیها مواجه شده است. معینالدین سعیدی نماینده سیستان و بلوچستان ازجمله نمایندگانی است که دراینباره به ما گفت: من خطاب به ایشان میگویم که توجه داشته باشید که دارید راجع به کجا صحبت میکنید، دارید راجع به ملت ایران حرف میزنید. هزاران سال قبل از اینکه چیزی تحت عنوان کارگروه زیست عفیفانه باشد، ملت ایران هم عفیف بودند و هم پوشش خودشان را داشتهاند.
وی تصریح کرد: نتیجه این ذهنیتها و روشها و راهکارها، به تعبیر مشاور آقای رئیسی در امور روحانیت، این میشود که از 75 هزار مسجد ما 50 هزار مسجد خالی است، این یعنی فاجعه. زباله گردی کودکان این سرزمین فاجعه است، این فساد و ارتشاع در بین مسئولین فاجعه است نه چهارتا موی دختران. مسلماً با این روشهای غلط است که به اینجا رسیدیم.
سعیدی به عملکرد برخی نهادهای فرهنگی نیز اشاره کرد و گفت: آن نهادهای فرهنگی که میلیاردها تومان درآمد دارند و هیچ کار فرهنگی صحیحی نمیکنند باید مورد مجازات سنگین قرار گیرند. این کارگروهها این نهادهای فرهنگی که میلیارد تومان درآمد داشتند الآن باید پاسخگو باشند که چرا وضع حجاب مملکت این است.
نماینده سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یعنی چه، مگر میشود فرزندی را از مادرش جدا کنیم و بفرستیم تبعید؟ به چه جرمی؟ برویم ببینیم که سیره امامین انقلابی ما چه بوده، افکار حاج قاسم سلیمانی راجع به فرزندان همین سرزمین که به تعبیر ما ممکن است حجابشان درست نباشد چگونه بوده، ببینیم آن بزرگان چگونه برخورد کردند.
وی در پاسخ به اینکه «وظیفه مجلس بهویژه کمیسیون فرهنگی چیست؟» بیان داشت: همینکه به دو فوریت لایحه به تعبیر آنها، عفاف و حجاب، رأی ندادیم به نظرم نشانه مشخصی است که اولویتهای کار مجلس باید چیزهای دیگری باشد.
آیا خداوند از صدر اسلام نمیتوانست برای مردم جریمه نقدی تعیین کند؟
لایحه پرسروصدای عفاف و حجاب که به نظرمی رسد بیشتر جنبه جرم انگاری دارد تا فرهنگی، منتقدان دیگری هم دارد.
جلیل رحیمی جهانآبادی نماینده تربتجام میگوید: هیچ شکی در اجرای احکام الهی از سوی مردم نیست و یکی از وظایف حکومت اسلامی اجرای احکام الهی در جامعه و هدایت آن به سمت انجام قوانین الهی است؛ اما معتقدیم این لایحه بیشتر از اینکه مشکل حجاب را حل کند، پوست خربزهای زیر پای مجلس است. قوه قضائیه این لایحه را طراحی کرده، اما تاختن آن بر ما است که میگویند چرا دین و خدا را قبول ندارید اگر به وضعیت مساجد و صفوف نماز در این مکانها بنگرید میبینید که کسی در آنها حضور ندارد.
وی نیز یادآور شد: جایگاه والدین در خانوادهها را ببینید، رابطه اخلاقی را بنگرید؛ اسلام مجموعهای از احکام بههمپیوسته است. شما نمیتوانید از مساجد و افراد مؤمن و مکانهای فرهنگی حمایت نکنید اما بخواهید برای حجاب جریمه نقدی تعیین کنید. آیا خداوند از صدر اسلام نمیتوانست برای مردم جریمه نقدی تعیین کند؟ کار اخلاقی و دینی و جهادی، کار دل است و مردم باید بهصورت دلی به آن اعتقاد داشته باشند.
علیرضا پاکفطرت نماینده مردم شیراز هم با اشاره به صحبتهای رهبری خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند در قوانینی که تصویب میکنید سعی کنید جو زده نشوید، سعی کنید احساساتی برخورد نکنید.
وی یادآور شد: نماینده باید ۸۵ میلیون جمعیت را ببیند، باید کاری کنیم که فرهنگ ایرانی اسلامی قالب شود، بنابراین فکر میکنم که اساس مجلس در بحث حجاب است و البته وضع فعلی هم خیلی قابلقبول نیست. از طرفی هم حجاب در دوتار مو نیست و معنای حجاب شامل خیلی چیزهاست که مجلس هم به این نتیجه رسیده که باید وقت بگذارد و با دقت این مهم را انجام دهد.