عضو کمیسیون آموزش مجلس دوازدهم:
تعداد بازدید : 5
حذف و تغییر بعضی از محتواهای کتب درسی مضر است
نویسنده : دریا وفایی/ گروه جامعه
شنیده ها حاکی از این است که معلمانی که دراعتراضات صنفی حضور داشته اند از چرخه آموزش و پرورش کنار گذاشته شده اند و با حکم «قطع همکاری و عدم نیاز» برای سال تحصیلی جدید مواجه شده اند. این موضوع را ابتدا از طریق وزارت آموزش و پرورش پیگیری کردیم که متاسفانه با عدم پاسخگویی مواجه شدیم. با این حال به سراغ کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی رفتیم تا صحت و سقم آنچه شایع شده است به اطلاع عموم برسد.
علی خزایی عضو کمیسیون آموزش مجلس دوازدهم در این باره به ما گفت: حقیقتا اطلاعی از این موضوع ندارم اما چنانچه صحت داشته باشد، باید جزئیات آن به دقت بررسی شود.
وی ادامه داد: به نظر من همه اصناف باید یک مجموعه هایی داشته باشند تا بتوانند مشکلات صنفیشان را بیان و پیگیری کنند. اگر معلمان که درواقع تربیت کنده نسل های ما هستند، مساله صنفی دارند و پیگیر آن هستند باید درچارچوب قانون و با توجه به تامین منافع معلمان حرکت کنند. نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک، یادآور شد: شهید رئیسی در این زمینه کار بسیار بزرگی انجام داد و دستور قانون رتبه بندی معلمان و افزایش جذب معلمان را صادر کرد. حق و حقوق و مطالبات صنفی فرهنگیان را پیگیری کرد وبه تبع آن کیفیت آموزش نیز افزایش پیدا کرد. بنابراین به نظرم اعتراضات صنفی از جمله فرهنگیان، با ارتقاء فرهنگ - تعلیم - تعلم و تربیت، هیچ منافاتی با یکدیگر ندارد.
خزایی خاطرنشان کرد: باید دقیقا بررسی شود و ببینیم مساله چه موردی بوده است. باید به صورت جز به جز بررسی شود. اما به طور کلی اعتراض به مشکلات و مسائل صنفی نباید مورد توبیخ قرار گیرد. با رعایت قانون باید منافع همه صنوف از جمله فرهنگیان رعایت شود و اگر ضعفی وجود دارد هم برطرف شود.
وی افزود: قطعا این موضوع و هر موضوعی که مربوط به آموزش و پرورش کشور است، باید مورد توجه کمیسیون های مربوطه در مجلس قرار گیرد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس دوازدهم همچنین درباره حذف و تغییر بعضی از محتوای کتاب های درسی نیز گفت: معتقدم چنین تصمیمی برای کیفیت آموزش مضر است. باید برای آموزش یک قانون و آئین نامه دقیقی نوشته شود که به همین سادگی متون کتاب های درسی دستخوش تحول و تغییرات قرار نگیرد.
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک، اضافه کرد: این حذف و تغییر ها آسیب زننده است. البته محتواهای درسی باید با توجه به زیست بوم هر منطقه یا به صورت ملی ،به روز رسانی شود. خزایی با بیان اینکه «الان دارند اکثر محتواهای قدیمی را حذف می کنند»، گفت: آن مجموعه ای که مسئول تامین محتوای کتاب های درسی هستند باید یک فکر اساسی و برنامه ریزی درستی انجام دهند، باید برای حذفیات تجدید نظر صورت گیرد.