رازهای توتعنخآمون
نسل فردا: در سوم ژانویه ۱۹۲۴ میلادی، یک سال پس از اینکه مقبره «توتعنخآمون» کشف شد، «هاوارد کارتر»، باستانشناس بریتانیایی و گروه کاوشگرانش سرانجام موفق شدند تابوت این فرعون را کشف کنند. این تابوت در میان هزاران شئ قرار داشت که درون مقبره جای گرفته بودند.درون تابوتدان سنگی، سه تابوت طلا قرار داشت که درون یکدیگر جای گرفته بودند و بر اساس اطلاعاتی که در وبسایت «History» منتشر شده است، داخلیترین تابوت از جنس طلا خالص ساخته شده و مومیای«توتعنخآمون» در آن قرار داده شده بود.مقبره «توتعنخآمون» نخستینبار در نوامبر سال ۱۹۲۲ میلادی توسط باستانشناسان گشوده شد، آن هم درحالی که «کارتر» در «دره پادشاهان» برای کشف مقبرهای که تاکنون کشف نشده بود، سالها جستوجو کرده بود.
رقص عروسک ها
نسل فردا: عروسکهای جمعآوری شده از مناطق مختلف ایران دارای قصههایی هستند که برای علاقهمندان در هنگام بازدید از یک نمایشگاه ، روایت میشود. همزمان با برگزاری نهمین جشنواره ملی اسباببازی، نمایشگاهی از مجموعه «عروسکهای اقوام ایرانی» در نگارخانه آفتاب مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برپا میشود.عروسکهای آیینی شامل عروسک تمنای باران (چمچه خاتون)، عروسک بوکه باران، تکم، ورزا مُشته و... است که در آیینهای مختلف شهرهای ایران و به مناسبتهای مختلف استفاده میشود.
همچنین عروسکهای افسانهای شامل عروسکهای خیالی از افسانههای کهن ایرانی مانند شاماران، آدی و بودی، دختر نارنج و ترنج و... همراه قصهگویی در نمایشگاه معرفی میشوند.
نمایشگاه عروسکهای اقوام ایرانی با هدف آشنایی کودکان ایرانی با فرهنگ مردم و قومهای مختلف ایران و یادآوری ارزشهای فرهنگی و قومیتی کشور عزیزمان ایران برگزار میشود.در این نمایشگاه همچنین یک بازی که در آن کودکان با لباس اقوام ایرانی آشنا میشوند برای بازدیدکنندگان تدارک دیده شده است.کودکان و نوجوانان، مربیان تربیتی، عروسکسازان، قصهگویان و فعالان حوزه فرهنگ و هنر میتوانند از این نمایشگاه بازدید کنند.نمایشگاه «عروسکهای اقوام ایرانی» از ۲۵ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ همزمان با نهمین جشنواره ملی اسباببازی از ساعت ۱۰ تا ۲۰ در نگارخانه آفتاب مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران پذیرای علاقهمندان است.