معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور:
تعداد بازدید : 8
«همدان» پیشتاز در توانمندسازی محلات
نویسنده : مریم بیگدلو / گروه استانها
به مناسبت سفر رئیس جمهور به همدان، معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رییس و برخی از اعضای شورای شهر به همراه شهردار همدان و برخی از مدیران شهری از مناطق کم برخوردار بازدید و در ادامه به بررسی مسائل و مشکلات این مناطق پرداخته شد.
-
اختصاص ۲۵ درصد از ۶۸۰ هکتار الحاقی اخیر به شهرداری برای محلات حاشیهنشین همدان
مهدی جمالی نژاد معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در نشست بررسی مسائل و مشکلات محلات کمبرخوردار شهر همدان در فرهنگسرای ولایت کوی خضر اظهار داشت: خوشبختانه شهر همدان از زمان سفر مقام معظم رهبری به همدان بر روی موضوع "توانمندسازی" کار کرده است.
جمالی نژاد در خصوص حاشیهنشینی این شهر گفت: رویکردهای برنامه ریزی شهری مختلفی برای ساماندهی حاشیه حاشیهنشینیها در کشور داریم که خوشبختانه در استان همدان وضعیت وخیم حاشیه نشینی ندارد و پاکسازی و نوسازی از طریق نهضت آسفالت در همدان به خوبی انجام شده است.
این مقام مسئول در وزارت کشور افزود: مبلمان شهری، زیبامنظر شهری، افزایش سرانههای فرهنگی و آموزشی و... بهسازی، بازخوانی و بازآفرینی یک سری محلات داخل بافت و محلات تاریخی برای توانمندسازی مناطق محروم مطرح است.
معاون عمران، توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با اشاره به نیاز محلات شهر همدان به بهسازی اظهار کرد: پیشنهاد داریم از ۶۸۰ هکتار الحاقی اخیر ۲۰ یا ۲۵ درصد به شهرداریها در جهت ساماندهی محلات حاشیه نشین اختصاص یابد.
-
تخفیف ۱۰۰ درصدی شهرداری همدان برای صدور پروانهها؛ مهمترین اقدام در توانمندسازی
شهردار همدان ضمن تقدیر از حضور معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و هیأت همراه گفت: در سفر مقام معظم رهبری به همدان در سال ۸۳ توانمندسازی شهرها با هدف افزایش کیفیت زندگی در مناطق کم برخوردار پایه گذاری شد.
در ادامه حسینی عنوان کرد: مناطقی چون مزدقینه، خضر، منوچهری، حصار امام (ره)، دیزج و اسلامشهر و...جزو ۱۸ منطقهای هستند که در شهرداری همدان مورد پوشش توانمندسازی قرار دارند و اجرای زیرسازی، آسفالت معابر، جدولگذاری، اجرای پوشش و دیوارهسازی رودخانهها پیگیری شده است.
شهردار همدان با تاکید بر دیوارهسازی رودخانهها به عنوان نیاز ضروری شهر همدان و مشکلات این حوزه اظهار کرد: از ورود فاضلاب و ایجاد بوی نامطبوع موجب نارضایتی شهروندان شده است و حل این مشکل نیازمند یک سرمایهگذاری و پیگیری جدی است.
حسینی با اشاره به ایجاد اماکن ورزشی، فرهنگی و فرهنگسراها در راستای ارتقا سلامت، فرهنگ عمومی و آموزش شهروندی، عنوان داشت: هدف فرهنگسرای کسب و کار ایجاد یک مرکز کارآفرینی از طریق آموزش مهارتهای شغلی است که بعد از کسب مهارت غرفهها در اختیار شهروندان قرار میگیرد.
شهردار همدان در ادامه این جلسه افزود: افزایش سرانه فضای سبز و احیای قنوات شهر، تخفیف ۱۰۰ درصدی و رایگان صدور پروانه اتفاقات خوبی را در حوزه توانمندسازی رقم زد.
سید مسعود حسینی در مورد مشخصات این پروژه افزود: اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیاردتومان برای این پروژه پیش بینی شده که تکمیل آن هدیه خوبی برای مناطق کم برخوردار از جمله خضر خواهد بود.
حسینی با اشاره به نیازهای این مناطق به امکانات ورزشی در این مناطق افزود: سالن ورزشی مورد نیاز این منطقه و جزو مطالبات اهالی این محله است که سالن ورزشی فرهنگی ولایت به اعتبار ۱۵ میلیارد تومانی نیاز دارد.
وی با تاکید بر بازگشایی معابر در این مناطق افزود: معبر گشایی جزو مباحث زیربنایی و زیرساختی است که در صورت مساعدتهای لازم برای کل مناطق مفید خواهد بود.
-
تصویب ۳۰۰ میلیارد تومان برای فاضلاب همدان
سپس در ادامه جلسه حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس با اشاره به دغدغه همه مسئولان همدان در خصوص محلات کم برخوردار اظهار داشت: علیرغم کارهای بزرگی که در این مناطق انجام شده اما هنوز مشکلات مردم حل نشده و باید گامهای بلندتری برداشته شود.
حاجیبابایی تصریح کرد: اولین مشکلی که در شهر همدان و این مناطق وجود دارد ساماندهی شهری است به طوری که هر روز شاهد اضافه شدن حاشیه شهر هستیم که نشان دهنده عقبماندگی شهرسازی از مردم است.
حاجی بابایی همچنین به ساماندهی رودخانههای شهر همدان اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه همدان یک شهر گردشگرپذیر است این موضوع باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
پروژه پلهای همدان برای حل ترافیک ۳ استان غرب کشور در حال انجام است
در ادامه حجت الاسلام احمد حسین فلاحی نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه مشکلات محله خضر و چندین محله دیگر شهر همدان اظهار کرد: حصار امام (ره)، دیزج، شهرک ولیعصر (عج) و...نیز نیاز به ساماندهی دارند.
حجتالاسلام احمدحسین فلاحی اظهار داشت: یکی از مناطقی که نیاز به ساماندهی دارد منطقه منوچهری است که نیازمند کمک از سوی دولت، شورا و شهرداری است که کار بسیار دشواری است.
نماینده مردم همدان با اشاره به پروژههای پلهایی که در همدان در حال اجرا است گفت: این پروژهها با پول این شهر و جیب مردم برای حل ترافیک ۳ استان غرب کشور در حال انجام است که متاسفانه در اثر ترک فعل و معطل کردن کنارگذر غربی و شرقی همدان بوده است.
لازم به ذکر است در پایان این نشست معاون وزیر کشور از نمایشگاه پروژههای عمرانی شهرداری همدان در محلات توانمندسازی که از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ اجرایی شدهاند در فرهنگسرای ولایت بازدید به عمل آورد.