معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی:
کشت برنج در خراسان شمالی ممنوع شد
اعظم استادی / گروه استان ها:معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از ممنوعیت کشت برنج در این استان خبر داد.حمید نامور اظهار کرد: این امر با توجه به الگوی کشت ابلاغی در این استان صورت گرفته است. وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی از کشاورزانی که اقدام به کشت برنج در کشتزارهای خود کنند هیچ حمایتی نخواهد داشت.نامور افزود: توزیع بذر، کود و سایر حمایتهایی که از سوی جهاد کشاورزی به کشاورزان میشود برای افرادی که اقدام به کشت برنج میکنند ممنوع خواهد بود.
وی ادامه داد: متاسفانه چند سالی هست که خراسان شمالی با کاهش بارندگی شدید مواجه شده و میزان منابع آبی آن به شدت کاهش یافته و به همین دلیل کشت برنج در این استان ممنوع شده است.این مقام مسئول تصریح کرد: سطح زیر کشت برنج در این استان در سالهای گذشته حدود ۴ هزار هکتار بوده که در سال گذشته به یک هزار و ۲۰۰ هکتار رسیده و امسال نیز کشت آن ممنوع شده است. وی بیان کرد: میزان آبی که در مزارع برنج این استان مصرف میشد ۱۵ تا ۱۶ هزار متر مکعب بوده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تاکید کرد: از برنج کاران استان درخواست میشود تا محصولات استراتژیکی که کشور بیشتر به آن نیاز دارد همچون علوفه، دانههای روغنی، گندم و... را کشت کنند.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی خبرداد؛
فروش ۲ میلیارد تومان صنایعدستی در خراسان شمالی
صنعتگران استان در ایام نوروز دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در نمایشگاههای صنایعدستی و سوغات محلی فروش داشتند.معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی خراسان شمالی گفت: صنعتگران استان در ایام نوروز دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در نمایشگاههای صنایعدستی و سوغات محلی فروش داشتند. پروانه کلاته افزود: خراسان شمالی با برپایی ۱۰ بازارچه صنایعدستی و سوغات و ۲۰۸ غرفه و سیاه چادر عشایر میزبان مسافران و گردشگران ورودی به استان در ایام نوروز بود. وی ادامه داد: این میزان فروش از ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ تا سیزدهم فروردین ۱۴۰۲ بوده که شهرستان بجنورد با ۷۶ غرفه بیش از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش داشته است.کلاته افزود: علاوه بر برپایی ۱۰ نمایشگاه صنایعدستی و سوغات محلی و معرفی آدابورسوم در ۶ شهرستان خراسان شمالی، ۷ تخته سیاه چادر و اوبه ترکمن در استان برپا شد. وی گفت: هدف ازبرگزاری نمایشگاه علاوه بر عرضه و فروش محصولات صنایعدستی، آشنایی صنعتگران با فضای بازار، بازاریابی محصولات صنایعدستی، ارتقای سطح تولیدات و هماهنگی بین بازار عرضه و مصرف، شناسایی صنعتگران و هنرمندان صنایعدستی شهرستان است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی عنوان کرد:
تشکیل ۳۰ تعاونی جدید استان در سال گذشته
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: پارسال بیش از ۱۶ هزار دلار کالای تولیدی در تعاونیهای استان به کشورهای مختلف صادر شد که این رقم نسبت به سال ما قبل آن ۲ برابر افزایش یافت.
مهدی اسلام خواه اظهار کرد: دست بافتههای سنتی، اتصالات، ماکارونی و فرش دستباف از جمله محصولات صادراتی تعاونیهای استان است که به کشورهای عراق، تاجیکستان، افغانستان، روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر شد.
وی افزود: پارسال برای ارتقای توانمندیهای تعاونیهای استان، دورههای آموزش به مدت ۱۸ هزار و ۶۳۰ نفر ساعت برگزار شد که نسبت به سال ماقبل ۲۴۷ درصد افزایش دارد.مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی اظهار کرد: همچنین پارسال بیش از ۷۰۰ مورد نظارت قانونی بر تعاونیهای استان انجام شد که این رقم نسبت به سال ماقبل ۲۲ درصد افزایش یافت.اسلام خواه از تشکیل ۳۰ تعاونی جدید استان در سال گذشته خبر داد و گفت: با ایجاد این تعاونیها بیش از ۹۶۸ فرصت شغلی ایجاد شد. مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: این تعاونیها با بیش از ۷۹۰ نفر عضو و با سرمایه ۲۰ میلیارد و ۳۶۴ میلیون ریال ایجاد شد.براساس این گزارش در خراسان شمالی سه هزار و ۵۰۰ شرکت تعاونی تأسیس شده است که از این تعداد یکهزار و ۷۰۰ شرکت تعاونی فعال است.